International Watch Review

When Longines takes over…

Voor het 185-jarig bestaan van het Zwitserse horlogemerk Longines reisden we af naar Beijing, China. Groots, traditiegetrouw en iconisch. Een perfecte stad om dit jubileum op onvergetelijke wijze te vieren. And so we did!
Reading time 2 minutes

 

 

De fascinerende stad Beijing biedt genoeg plekken om een mooi gala te organiseren. Maar het 185-jarig bestaan van Longines vierden we op een van de, zo niet de meest adembenemende plek in Beijing: De Verboden Stad. Bij het bezoeken van deze magische plek valt je mond al open van verbazing, maar when Longines takes over… 

Met kaarsen verlichte trappen leidden ons naar een prachtige entree van de Taimiao tempel. Een magische setting om te klinken op de 185 jaar van Longines. 

Hier opende de nieuwe brand ambassador, de Chinese actrice en influencer, Zhao Liying, de deuren naar een exclusieve Longines-expositie, waar de elegantie, traditie en performance van het merk duidelijk naar voren kwamen. Een verzameling van de iconische modellen: van de vintage zakhorloges tot de moderne(re) klassiekers, die speciaal voor deze gelegenheid waren overgevlogen vanuit het Longines museum in Saint-Imier

/

Het merk kijkt met gepaste trots terug op het verleden, maar weet als geen ander de toon te zetten voor de toekomst. In Beijing werd dit eens te meer bewezen met de lancering van de nieuwe Record-collectie. De perfecte combinatie van authentieke details met een moderne afwerking.

Longines Record-collectie

De kenner zal ongetwijfeld de balansveer met kristal en silicium opmerken, hier geen less is more dus! Ook is dit de eerste collectie die zich officieel ‘chronometer’ mag noemen, dit nadat het Contrôle Officiel Suisse des Chronomètres haar officiële COSC-certificering aan de Record-collectie toewees. 

Het is slechts een kleine greep uit de bijzondere details waarmee Longines zich, ook na 185-jaar, onderscheidt en met gemak in het rijtje van de meest klassieke horlogemerken plaatst. Simpel gezegd: Longines is timeless excellence. 

/

Meer informatie over Longines en de nieuwe Record-collectie? Ga naar www.longines.com  
 

 

 

Foto's door: Bert Buijsrogge Photography

Tags

Lees ook

Aanbevolen voor jou