International Watch Review

Uiterst precieze quartz-pioniers

Met de herintroductie van de Conquest V.H.P. blikt Longines terug naar een van de succesmodellen uit de jaren ’80 van de vorige eeuw.
Reading time 2 minutes

V.H.P. staat voor Very High Precision dus dat belooft wat. Dat zijn overigens niet zomaar praatjes, want het horlogehuis staat erom bekend uiterst precieze tijdswaarneming te kunnen garanderen. In 1954 presenteerden zij al ‘s werelds eerste quartz-klok en dat in een tijd waarin werken met quartz-technologie nog helemaal niet de standaard was. We kunnen Longines dus met gerust hart een van de eerste quartz-pioniers noemen.

Longines Conquest V.H.P. - Precision for Performance

Er zijn twee uitvoeringen van de nieuwe Longines Conquest V.H.P.: een chronograaf en een driewijzer model. Daarnaast heb je ook nog de keuze voor een zwarte, verzilverde, blauwe en ook en hele mooie carbon wijzerplaat. De horloges hebben een stalen kast en band en zijn voorzien van een quartz-kaliber welke een afwijking heeft van slechts 5 seconden per jaar. De uitvoeringen zijn er in twee kastmaten: een 41 en 43 mm versie voor het driewijzer model en een kast van 42 of 44 mm voor de chronograaf.

Om de precizie van het horloge te waarborgen is deze onder andere uitgerust met een eeuwigdurende kalender waardoor je nooit meer de datum hoeft bij te stellen. Maar ook blijft de Longines Conquest V.H.P. zeer accuraat de tijd weergeven, dankzij autrocorrectie, na een schok of blootstelling aan een magnetisch veld. In het geval dat het horloge dan toch moet worden bijgesteld dan is dat zo gedaan met de 'smart crown'.

 

/

Met Longines’ Conquest V.H.P. heb je op zeker een heilige drie-eenheid te pakken. De horloges zijn uiterst precies door de kwalitatief hoogstaande techniek, zijn fraai afgewerkt en hebben een sportieve alsook elegante uitstraling. Als je problemen hebt met de tijd is het wellicht handig om een van de Conquest V.H.P.’s om je pols te dragen zodat je in ieder geval zeker weet dat nooit meer te laat komt.

En als je goede smaak hebt zit je ook gebakken.

 

www.longines.com

Tags

longines
vhp

Lees ook

Aanbevolen voor jou