International Watch Review

Oris zet zich in voor Movember

November is tegenwoordig beter bekend als ‘Movember’ en ook horlogehuis Oris doet een duit in het zakje met een zeer bijzonder horloge.
Reading time 2 minutes

De Movember Foundation werd in 2003 opgericht en pakt een aantal van de grootste gezondheidsproblemen voor mannen aan, zoals prostaatkanker, teelbalkanker en mentale gezondheidsproblemen. De missie is om mannen te helpen gelukkiger, gezonder en langer te leven en niet te jong te sterven. De stichting wordt door Oris ondersteund met een Special Edition versie van de iconische Divers Sixty-Five. Het originele horloge was een erfstuk dat geïnspireerd werd door een Oris duikershorloge en in 1965 werd geïntroduceerd. Oris doet op basis van de verkoop van het horloge een donatie aan de stichting.

De Movember Edition van de Divers Sixty-Five heeft verschillende elementen die verwijzen naar de stichting. De opgelegde uuraanduidingen en de wijzers van het horloge zijn van verguld roségoud. Dit verwijst naar het kleurenpalet van de Movember Foundation. Op de kastbodem is het Oris logo uit de jaren 60 van de vorige eeuw gegraveerd. Erboven prijken de woorden ‘Oris Movember Edition’ en het Movember Moustache logo. Ditzelfde logo is op 12 en 6 uur aangebracht in de bruine lederen band.

Dit bijzondere horloge wordt geleverd in een speciale doos met een extra stoffen armband in bordeauxrood, beige en donkerbruin, met het Movember logo op de stalen passant. In de doos zit ook en gereedschapje om de band zelf te kunnen verwisselen. De Oris Movember Edition heeft een stalen kast met een diameter van 40 mm, een automatisch uurwerk, is waterdicht tot 100 meter en heeft een adviesverkoopprijs van €1950.

www.oris.ch

Tags

horloge
oris
movember

Lees ook

Aanbevolen voor jou