International Watch Review

Omega combineert historie met innovatie tijdens Baselworld 2017

Tijdens Baselworld onthulde Omega de nieuwste collectie horlogerie, waarmee het merk eens te meer bewijst dat hun iconische uurwerken de tand der tijd doorstaan.
Reading time 2 minutes

Horlogefananten komen van heinde en verre naar Basel in de hoop om als eerste een glimp op te vangen van de nieuwste uurwerken waar jarenlang aan is gewerkt en gesleuteld. Een week lang is deze stad de thuisbasis van de toonaangevende horlogemerken. 

Wanneer je de grote hal binnenkomt is de Omega-stand niet te missen; all eyes on Omega! 

De gloednieuwe collectie werd gepresenteerd in een grote vierkante galerij en met name aan de achterkant van de stand, waar de ontwikkeling van de iconische 'Speedmaster' collectie werd getoond, was de opwinding en de buzz duidelijk zichtbaar. En dat is niet zonder reden: dit jaar viert de Speedmaster haar 60-jarig jubileum - een tijdloos model dat met iedere nieuwe uitgave aan allure wint. Het is interessant om te zien hoe klassieke elementen zoals de tachymeter en de race-wijzerplaat keer op keer worden gemoderniseerd, zonder dat de charme en de oorspronkelijke esthetiek van het eerste model uit 1968 verloren gaan.

 

Omega werkt samen met verschillende sportevenementen. Een mooi voorbeeld hiervan is de limited edition Seamaster Aqua Terra, het nieuwste model dat speciaal is gecreëerd ter ere van de Olympische spelen, in 2018 in Pyeongchang, Zuid-Korea. Een echt collector's item uitgevoerd in de vijf kleuren van de Olymnpische ringen. Met deze speciale uitgave viert het Zwitserse merk hun 28ste keer als officiële tijdwaarnemer van de Olympische Spelen.

Over collector's items gesproken, wat dacht je van de Omega 1957 Trilogy? Een regelrecht eerbetoon aan drie iconische modellen: The Seamaster 300The Railmaster en The Speedmaster, met een exclusieve nieuwe versie van elk model. Het merk toont hiermee aan dat deze horloges zestig jaar na hun lancering nog altijd even relevant zijn. Deze triologie is beschikbaar als een verzamelset (maar ook individueel) en verdient daarmee een plekje in de rijke horlogegeschiedenis van Omega

Bekijk hier onze favoriete nieuwe Omega-modellen: 

Benieuwd geworden naar de Omega-noviteiten en wil je ze met eigen ogen bekijken? Goed nieuws, want van 4 tot 7 mei zijn deze te bewonderen in de Tourbillon Boutique in Amsterdam (Pieter Cornelisz Hooftstraat 72) tijdens hun after Basel event.

Tags

omega
basel-world

Lees ook

Aanbevolen voor jou