International Watch Review

Hublot's ode aan Amsterdam

Jacques Brel en David Bowie zongen al over Amsterdam en ook bands als Coldplay, Imagine Dragons en Nothing But Thieves deden dat. Horlogemaker Hublot eert onze hoofdstad nu met een eigen horloge.
Reading time 1 minutes

Hublot maakt wel vaker horloges rond één centraal thema, zoals voetbalclubs (Juventus, Chelsea, Bayern München en ook Ajax) of personen zoals Pelé, Maradona, Usain Bolt en Floyd Mayweather. De komst van de Classic Fusion Aerofusion Chronograph Special Amsterdam Boutique Edition, zoals het horloge voluit heet, is een ode aan de stad Amsterdam en de onlangs geopende Hublot-boutique in de P.C. Hooftstraat. Om het bijzondere horloge te lanceren was er eigenlijk maar één plek geschikte locatie: de grachten van 'Mokum'. Special guest Douwe Bob deed een akoestische duit in het zakje.

De Classic Fusion Aerofusion Chronograph Special Amsterdam Boutique Edition heeft een bronzen kast en dat gaat in de loop der jaren natuurlijk een mooi patina-effect opleveren. Het brons in combinatie met de zwarte rubberen/leren band en rode stiksels geven het horloge een vintage en stoere look. De diameter is fors: 45 mm en in de kast huist het mechanische, zelfopwindende kaliber HUB1115 met een gangreserve van 42 uur. Helemaal bovenaan de wijzerplaat prijken de drie 'Amsterdamse' St. Andreaskruizen en op de achterzijde is een asbstracte weergave van de Amsterdamse grachten te zien. Liefhebbers moeten snel zijn, want er zijn maar 20 stuks verkrijgbaar. Het horloge kost €22.800 en is exclusief verkrijgbaar bij Hublot Boutique Amsterdam. Hieronder zie je meer beelden van het horloge.

www.hublot.com

/

Tags

amsterdam
hublot
chronograph
classic-fusion

Lees ook

Aanbevolen voor jou