International Watch Review

Het favoriete horloge van Alessandra Ambrosio

De ‘Speedmaster’ van Omega is verkrijgbaar in vele varianten: er zijn ontelbaar veel combinaties mogelijk. We kunnen ook stellen dat er wereldwijd bijna evenveel varianten als fans zijn van dit model.
Reading time 1 minutes

Gemaakt van staal, diverse tinten goud of keramiek. Met een stalen, leren of rubberen bandje en met groottes variërend van 38 tot en met 44,25 millimeter. En hoewel het originele model al uit 1957 stamt lijkt dit alleen maar aan populariteit te win- nen. Zo nu en dan slaan de harten van de Speedmaster-fans over als er weer een speciaal gelimiteerd model verschijnt. De hashtag #SpeedyTuesday was een instant hit op sociale media en wordt elke dinsdag weer veelvuldig gebruikt. Ook op het grote scherm steelt de Speedmaster de show. Bijvoorbeeld om de pols van Bill Paxton in Apollo 13, maar ook in Event Horizon (1997), Jack Reacher (2012) en onlangs nog in First Man (2018) met Ryan Gosling. 

De eerste keer dat er een Speedmaster in een film te zien was, was overigens al in 1964 in Guns at Batasi. Toen droeg niemand minder dan Sir Richard Attenborough het klokje om de pols. Omega-ambassadeurs zoals Eddie Redmayne, George Clooney, Nicole Kidman en Cindy Crawford worden geregeld met Omega-modellen gespot. Alessandra Ambrosio gaat voor groot en stoer. Hier draagt zij de diepzwarte Speedmaster Moonwatch Dark Side Of The Moon, versierd met diamantjes. Wij snappen Alessandra best.

Tags

horloge
omega
watches
horloges
speedmaster

Lees ook

Aanbevolen voor jou