International Watch Review

Ambassadeur Jake Gyllenhaal

Een karakteristiek en befaamd horloge zoals de Santos de Cartier heeft eigenlijk niet eens een gezicht nodig. Daar dachten ze bij het Franse juweliershuis echter anders over.
Reading time 1 minutes

...en terecht, want niemand minder dat de getalenteerde en gesofisticeerde cool guy Jake Gyllenhaal is de allereerste ambassadeur in het 171-jarige bestaan van Cartier. De acteur, bekend van films als Zodiac, Jarhead, Brokeback Mountain, Nightcrawler, Nocturnal Animals en natuurlijk grote doorbraak Donnie Darko, is niet die typische Hollywood A-lister. Tuurlijk: hij is beroemd, knap en getalenteerd. Maar hij schuwt het niet om aparte, weinig voor de hand liggende en zeer uiteenlopende keuzes te maken, als het op filmrollen aankomt En dat avontuurlijke waarderen ze bij Cartier.

 

In de campagnefilm die het merk een tijd geleden presenteerde speelt Gyllenhaal natuurlijk de hoofdrol. Deze is gebaseerd op de Braziliaanse luchtvaartpionier Alberto Santos-Dumont, vriend van Louis Cartier en diens inspiratie om in 1904 het eerste echte polshorloge te creëren. Met een dergelijk model om de pols voelt Gyllenhaal zich nog meer een ster. ‘Je ziet en voelt in alles dat dit horloge een rijke geschiedenis heeft. Het is gracieus en stijlvol. Het is een volwassen horloge’, aldus de acteur. Dat kunnen wij beamen. De Santos de Cartier heeft de coole ambassadeur die het verdient.

/

Fotografie: Matthew Brookes

www.cartier.com

Tags

hommes
cartier
watches
horloges
santos-de-cartier

Lees ook

Aanbevolen voor jou