International Watch Review

Verslag Salon International de la Haute Horlogerie, inclusief wishlist

Het is een mekka voor eigentijdse fijne uurwerkmakers, sinds de lancering in 1991 trekt Salon International de la Haute Horlogerie ‘s werelds grootste horloge fanaten, retailers, pers en dit jaar voor het eerst: het publiek.
Reading time 1 minutes

Dit jaar bood de Salon ruimte aan 30 horlogehuizen die stonden te popelen om hun nieuwe creaties te onthullen. Horloges met jaren in making werden nu eindelijk getoond. ‘Bazel’, ‘lug’, ‘aparture’, 'perpetual calendar', ‘quartz’, 'chronograph', 'tourbilon'; het aanbod is groots en divers, maar waar beter dit te aanschouwen dan bij een aantal van de meest invloedrijke merken in de wereld.

De favoriete items van de Salon? Bekijk ze hieronder:

 

Op nummer één van de horloge-lust-lijst: Cartiers iconische Panthère horloge. Gelanceerd in de ‘80s, ingetogen en toch krachtig, een element van nostalgische retro gepaard met eigentijdse attitude en een soepele, ietwat slangachtige charme. Loving it! 

Het is een horloge voor elke gelegenheid en oogt opzichzelfstaand trots, maar komt helemaal tot zijn recht tijdens een Cartier arm party met LOVE en Juste un Clou.

Zoals de naam Panthère al doet vermoeden: een horloge vol dapperheid versmolten met de vrouwelijke elegantie en hiermee verovert hij een plek je bovenaan de wishlist van deze week.

Tags

cartier
sihh
horloges

Lees ook

Aanbevolen voor jou