Video

Top-modefotograaf Rankin's gevoel voor humor

Heus, mode hoeft echt niet altijd serieus te zijn. Dat is de gedachte achter topfotograaf Rankin's 'Mockumentary' La Chaise Ironique. Wel zo verfrissend dachten wij. Naar aanleiding van deze gloednieuwe fashion-film vroegen wij Rankin wat hem aan het lachen maakt.
Reading time 2 minutes

Waarom deze 'mockumentary'?  

Waarom ook niet? Er valt zo veel te lachen! We leven tegenwoordig in de gouden eeuw van de satire. Kijk maar eens naar de Late Night shows in Amerika en wat zij doen met Trump. Het is gekkenhuis daar, en ik ken zo veel grappige mensen in de modewereld. Laten we eerlijk zijn, het is gewoon een grappige business dat geknipt is voor satire. En, als fotograaf, ben ik dat zelf ook! 

Is er nog plaats humor in de modewereld?

Humor is menselijk. Vaak reageren we op situaties met humor, zelfs als het om ernstige zaken gaat. Met betrekking tot mode; wanneer je een aantal shoots of shows hebt bijgewoond dan weet je dat er genoeg lachwekkende dingen gebeuren. En ik lach nog het hardst om mijzelf!

Heb je een leuke fashion-anekdote die je met ons wilt delen?

Het is lastig om een anekdote te vertellen zonder het over één specifiek persoon te hebben. Als ik sommige verhalen zou vertellen dan zou ik voortaan zonder werk zitten! Ik heb ondertussen zo veel grappige situaties meegemaakt. Zoals die keer dat een beroemde mannelijke zanger vroeg of ik een spiegel naast de camera wilde zetten zodat hij zichzelf kon betasten voordat hij gefotografeerd werd. Of die keer dat een beroemdheid een schoen naar mij gooide omdat ik zei dat ik niet op dezelfde manier fotografeer als Terry Richardson.

Waar moet jij om lachen?

Op dit moment is dat Faceapp. Hilarisch! En ik houd van stomme niet politiek-correcte dingen. Het hoeft van mij niet te braaf; lekker buiten de lijntjes, dat soort dingen vind ik leuk.

'La Chaise Ironique' directed by Rankin

Tags

video
rankin
mockumentary
la-chaise-ironique

Lees ook

Aanbevolen voor jou