Video

Een muzikaal Amsterdams duo om in te gaten te houden

Twee Amsterdamse vrienden die samen de band Bungalow vormen hebben een nieuw nummer uitgebracht, 'Loving It'. De bijhorende videoclip is het bekijken waard. Een interview met de jongens.
Reading time 4 minutes

Dat we trots mogen zijn op artiesten van Nederlandse bodem bewijst de Amsterdamse elektronische band Bungalow, gevormd door Thomas Harmsen en Camille van de Pavert. En laat deze band nu een nieuw nummer hebben uitgebracht met fraaie videoclip die veel weg heeft van een creatieve mini-movie. Een gesprek met de boys over muziek, festivals en andere leuke anekdotes.

Hoe is BUNGALOW ontstaan?

We kennen elkaar al sinds ons veertiende en we maken al even lang samen muziek. Dat hebben we onder veel verschillende namen gedaan, maar als BUNGALOW zijn we voor het eerst een duo. 

 

Waar komt die naam vandaan?

Onze eerste EP kwam tot stand in de studio van Mooie Jongens aan de Singel in Amsterdam. Van binnen is die studio afgewerkt met veel ongeschilderd hout, waardoor het ons deed denken aan een Scandinavisch vakantiehuisje, een bungalow. 

 

Met welke muziek zijn jullie zelf opgeroeid?

Camille: ik draaide vooral veel poppunk en electro.

Thomas: ik luisterde vroeger naar de Backstreet Boys en Britney Spears etc. (ik heb 3 zussen). Later ging ik meer luisteren naar (Britse) indie/crossover muziek en alles wat Camille mij stuurde. Dat laatste is trouwens nog altijd zo, haha.

Wat is het grappigste dat jullie hebben meegemaakt tijdens een optreden?

Iemand heeft wel eens een onderbroek naar Camille gegooid en we hebben ook wel eens op een feestje van een corporale studentenvereniging gespeeld. Daar lag letterlijk zo’n 2 centimeter bier op de grond. Maar het grappigste moment dat ik me kan herinneren was tijdens de Popronde in een kroeg ergens in een uithoek van Nederland, op een podiumpje gebouwd van bierkratten. Daar stonden we voor een publiek van dronken boeren. Camille en ik keken elkaar aan en konden alleen maar keihard lachen om waar we NOU weer beland waren!

Stel jullie geven een huisfeest, welke tracks zouden er dan zeker op de playlist staan?

Nou, as it happens, hébben we al zo'n playlist gemaakt, en wel op Spotify! Het heet 'Bungaloves' en bevat inmiddels bijna 3 uur aan allemaal coole tracks die we de afgelopen maanden zijn tegengekomen. Enkele voorbeelden zijn Slenderbodies, Smino, Jadu Heart, Col3trane etc. etc. 

Wat is het tofste optreden die jullie zelf ooit hebben gezien?

Camille: Voor mij was dat Toro Y Moi op Lovebox Festival in Londen; ik was een tikkeltje brak, had een biertje in mijn hand en het zonnetje scheen. Helemaal top. 

Thomas: Ik denk dan aan Phoenix in Paradiso, in 2010; ik raakte mijn groepje vrienden kwijt maar dat maakte mij geen reet uit want het was sick. 

 

Waar kunnen we jullie binnenkort zien?

Op Instagram, haha. Nee, we doen even geen optredens omdat we ons willen focussen op schrijven. Begin volgend jaar komt er nieuwe muziek uit en dan zullen er ook weer shows zijn! 

Het concept van de videoclip komt van Isabelle Hauschildt, bekijk het hier: 

BUNGALOW

@thisisbungalow

Luister Bungalow hier

 

persfoto's: Raymond van Mil

Tags

muziek

Lees ook

Aanbevolen voor jou