Video

Een kijkje in de keuken van Ecco

"Inspired by nature and enhanced by modern life." Hoe deze leus wordt nageleefd ondervond L'OFFICIEL NL in Tønder, Denemarken.
Reading time 1 minutes

Midden in de Deense natuur bevindt zich het imperium van Ecco. Er is weinig te beleven, maar wie beter kijkt ziet dat de inspiratie voor het oprapen ligt! Ontdek hoe Ecco dit weet te benutten voor hun schoen- en accessoirecollectie.

 

De zonsondergang, de stilte, de planten en de dieren vormen een bron van inspiratie. Neem de 'Black Sun' bijvoorbeeld. Dit is de benaming voor de imposante verschijning van een zwerm zwarte spreeuwen die zich vlak voor zonsondergang verzamelen boven de weilanden en gezamenlijk de mooiste patronen vormen in de lucht.

En de kleuren... Volgens Ecco's creative director Liam Maher is het dan ook een eitje om kleuren voor nieuwe collecties te bepalen: "Je loopt 's ochtends naar buiten maakt een foto. 's Middags en 's avonds doe je dit nog een keer en voìla, genoeg inspiratie voor het nieuwe seizoen!"

Dit alles wordt mee naar binnen genomen in het Ecco Design Lab, waar een dosis Deens design wordt toegevoegd. Verschillende materialen worden naast elkaar gelegd en veel aandacht wordt geschonken aan innovatie, met als hoofddoel comfort en Deense simplicity.

Neem een kijkje in het imperium van Ecco.

Ecco X L'OFFICIEL NL

Tags

sneakers
ecco
denemarken
tønder
schoeenn
schoenenmerk

Lees ook

Aanbevolen voor jou