Video

Barcelona tips! We gaan op stap met model Léa + video!

Léa Rostain is model en ziet heel wat van de wereld. We volgen in de stad van Gaudí.
Reading time 4 minutes

In de straten van de stad, poseert ze zonder zich druk te maken om voorbijgangers. Met een gllimlach op haar gezicht spreekt ze makkelijk iedereen aan. Het is 32°C, de crew zweet, zij niet. "Mijn vader nam me mee naar zijn schuilplaatsen, ik ben opgegroeid in deze omgeving, dus ik ben het gewend," antwoordt ze.

Haar vader is Pascal Rostain, een beroemde paparazzi van de Paris Match. De twee zijn heel close; "Hij is mijn beste vriend," zegt ze bijna schaamteloos. Het model zijn heeft ze aan hem te danken: "Hij stelde me voor aan iedereen, ik ontmoette zelfs mijn boeker door hem."

Dit brengt ons naar een van de eerste plaatsen, een overweldigend huis ontworpen door de Catalaanse architect Antoni Gaudí. "Een beetje cliche," geeft ze toe, "maar ik hou van Barcelona om zijn architectuur. Gaudí was een genie met deze architectuur vol met bochten, het is heel anders dan in Parijs en dat voelt goed."

Ze dwaalt rond en stopt op elke verdieping, in elke kamer. Haar hart ligt in Casa Mila. Vandaag lijkt het net of ze het herontdekt. "Dat gebeurt me elke keer." Op het dakterras trekt ze haar schoenen uit, gaat liggen en kijkt om zich heen: "Barcelona is mooi, hè?"

"Ik kom hier vrij regelmatig, ik heb vrienden die hier wonen. Ik voel me heel snel los, mensen zijn het cool, grappig, leuk... Of misschien is het omdat de keuken supergoed is (lacht). "

Wanneer iemand Barcelona observeert, ​​gaat diegene pas begrijpen waarom Léa zoveel van deze stad houdt. Ze lijkt op de stad. "Ik kom hier vrij regelmatig, ik heb vrienden die hier wonen. Ik voel me heel snel los, mensen zijn het cool, grappig, leuk... Of misschien is het omdat de keuken supergoed is (lacht)."

En wanneer het om eten gaat, dan komt Léa los. Richting La Venta op de heuvels boven Barcelona ligt een klein traditioneel restaurant met een rustieke inrichting en traditionele Catalaanse kaart. Het idee? Zoveel mogelijk bestellen! "Vertrouw me, ik kom hier elke keer als ik naar Barcelona ga."

De jonge vrouw, praat rustig tijdens het eten door en vertelt dat het in het modellenleven belangrijk is soms dingen te laten en rust te pakken. "Dit is de juiste plek, alles is goed hier. De rustige binnenplaats en alle planten geven een goed gevoel. We zijn even weg van de wereld tijdens deze lunch."

Barcelona is ook een groot feest. De Razzmatazz, het dak van het W... "De mensen hier genieten van de avond, ze trekken zich van niemand iets aan. Niemand kan dat in Parijs... Vanaf het strand zo door naar de club in je badpak met zout in je haar, dat vindt niemand hier erg." 

Om de dag goed af te sluiten gaan we op een dakterras tegenover het W hotel zitten. Léa met blote voeten, dansend, ogen dicht.... Genietend van het moment.

 

Blouse en broek van blended katoen  // Desigual.
Jas en sieraden // eigendom Lea.

De Barcelona stadgids van Léa Rostain

Tips!

Architectuur

Casa Milà Provença, 261-265
Casa Batlló Passeig de Gràcia, 43

 

 

Restaurants

La Venta Plaça Doctor Andreu, S/N
Quimet i Quimet Carrer del Poeta Cabanyes, 25
Marché La Boqueria La Rambla, 91

 

 

's Avonds

Espit Chupitos Passeig de Colom, 8
Razzmatazz Carrer dels Almogàvers, 122
Eclipse, W hotel Plaça de la Rosa dels Vents, 1

 
 

Fotografie: Wizard Alexandre Faulkner
Styling Assistent: Alizee Henot
Haar en make-up: Ana Sánchez-Peña

Lees ook

Aanbevolen voor jou