Travel

Zomertip: de 12 kleurrijkste steden van de wereld

Dompel je onder in kleur.
Reading time 1 minutes

Wil jij je binnenkort onderdompelen in een kleurrijke oase? Dan vrezen we dat je toch buiten Nederland moet kijken. Er zijn veel steden met gebouwen in de vrolijkste kleuren, vol met creatieve uitspattingen. Bijvoorbeeld de regenbooghuizen in Burano, Italië. Daar bepaalt de overheid de kleuren van de huizen volgens een oud schema opgesteld in de zestiende eeuw.

Ook Willemstad, de hoofdstad van Curaçao kent een bijzondere mythe waarom de huizen zo kleurrijk zijn. Het schijnt namelijk dat de gouverneur van de stad lichte en levendige kleuren eiste om zijn migraine-aanvallen te verlichten. 

Andere steden, zoals Júzcar in Spanje en La Boca in Argentinië, kleurden hun steden vanwege kunstzinnige redenen. Grappig genoeg, is de oceaanblauwe stad Júzcar helemaal blauw geschilderd omdat de film 3D Smufen er plaats vond. Ook de Argentijnse stad La Boca heeft een bijzondere reden voor zijn kleurrijke huizen. De stad kreeg namelijk een nieuw likje verf toen de plaatselijke kunstenaar Benito Quinquela Martín oude huizen levendige kleuren begon te geven. 

Wij zetten 12 schilderachtige steden op een rij die je vrolijkste dromen zullen overtreffen. Wie weet zit er wel jouw ultieme vakantiebestemming bij. 

Zie de foto's van de steden in de onderstaande albums. 

Tags

vakantie
tips

Lees ook

Aanbevolen voor jou