Travel

Win een luxe overnachting in een sprookjesachtig kasteel

Overnachten in een kasteel uit een sprookjesboek. Bilderberg Château Holtmühle in het Limburgse Tegelen is dromen van middeleeuwse romantiek.
Reading time 2 minutes
De kamers van Château Holtmühle zijn eenvoudig maar smaakvol ingericht.

In de bossen van de Maasvallei in Limburg, vlak bij het historische kloosterdorp Steyl en omgeven door uitgestrekte asperge- en aardbeivelden, bevindt zich Château Holtmühle. Een écht middeleeuws kasteel met alles erop en eraan, van statige oprijlaan tot robuuste poortgebouwen, torenvormige hoekpaviljoenen, een slotgracht en kasteeltuin. Met een beetje fantasie zie je de harpspelende jonkvrouwen en koene ridders van weleer voor je en hoor je het gekletter van zwaarden en het hoefgetrappel van de paarden. Vreemd is dat niet: het kasteel stamt uit de veertiende eeuw, de late riddertijd. Dit chateau met zijn indrukwekkende historie is na een omvangrijke restauratie in 1993 behalve gemoderniseerd en verrijkt ook gedeeltelijk omgeturnd tot een hotel.

Het samenspel van oude, originele elementen en moderne toevoegingen heeft goed uitgepakt. Zo kan een middeleeuws kasteel in het beginsel nogal donker en ‘log’ zijn door de kleine ramen en dikke, stenen muren. Maar direct bij binnenkomst weet je dat het goed zit: de lounge, voorheen de binnenplaats van het kasteel, is overdekt met glas, waardoor een aangename, open ruimte ontstond, voorzien van een modern interieur dat een mooi contrast vormt tegen het historische decor. Net als de kamers: krachtig en authentiek, maar toch elegant en comfortabel.

KUNST & GASTRONOMIE

Ook het hotelrestaurant Die Alde Heerlickheijt, gesitueerd in wat ooit de kelder was, is een sterk staaltje old meets new, met enerzijds het oorspronkelijke, gewelfde plafond en anderzijds een strakke, moderne glazen uitbouw. Dat het restaurant gasten trekt van heinde en verre is geen wonder: de chef-kok serveert gerechten uit de klassieke Franse keuken met een moderne oosterse twist, bereid met verse lokale ingrediënten. Bourgondisch genieten, dat kunnen ze wel daar in Limburg.

1562073706361572 hotel limburg 21562073706411924 hotel limburg 6
Restaurant 'Die Alde Heerlickheijt' serveert klassieke Franse gerechten met een moderne, Oosterse twist.

Aanrader: maak een wandeling rondom het kasteel, want op hetzelfde landgoed is in de Tiendschuur het Keramiekcentrum Tegelen gevestigd, waarvan een aantal fraaie beelden en sculpturen de kasteeltuin siert. En wie goed oplet ziet de zwanen zwemmen in de glinsterende slotgracht. Een schouwspel dat er zevenhonderd jaar geleden waarschijnlijk weinig anders heeft uitgezien. Waan je in een andere tijd …

Wil jij ook logeren in dit kasteel? Dat kan! Wij mogen namelijk een overnachting voor twee verloten! Vul snel onderstaand formulier in om kans te maken.

Deze actie is gesloten. 

Tags

travel
hotel
winactie
winnen
2019

Lees ook

Aanbevolen voor jou