Wanderlust: van Mozart tot max
Het 143 kamers tellende Max Brown 7th District is gevestigd midden in de wijk Neubau, oftewel het zevende district. Galeries, musea en design- en modeboetieks: Neubau is het New Yorkse Soho uit de jaren negentig. Logische keuze dus om Max Brown hier onder te brengen. Oprichter en eigenaar Liran Wizman: ‘Wenen is heel speciaal, een van de interessantste steden van het moment. Bruisend, vol jonge kunstenaars, goede restaurants en nieuwe architectuur. De combinatie van historie en die artistieke frisse wind zorgden ervoor dat ik er een nieuwe vestiging van Max Brown wilde openen’.
En zo geschiedde. Ook hier kun je rekenen op het principe van de ‘beste basics’: een goed bed, goed eten, goede service. No-nonsense maar wel met aandacht voor detail. Bovendien kun je kiezen voor verschillende typen kamers, al naargelang je behoefte aan ruimte en geplande hoeveelheid aankopen. Voor het interieur werd in de buurt geshopt, met als gevolg een bont gezelschap van vintagevondsten, dat het gloednieuwe hotel direct een spitante sfeer geeft. Huiselijk, maar met de luxe die je van een hotel verwacht. Met als speciale toevoeging dat de wereldberoemde chefkok Eyal Shani er zijn eerste hotelrestaurant heeft ondergebracht. De Israëliër staat onder anderen bekend om zijn opmerkelijke signature dish: de volledig geroosterde bloemkool. ‘Ik ben dol op hoe vers en lekker zijn eten is’, vertelt Wizman. ‘Het wordt op een manier geserveerd die het perfect maakt om het te delen met een groep vrienden. En dat past precies in ons gedachtengoed: ik vind het belangrijk om een gastvrije sfeer te creëren.’
Max Brown 7th District, Schottenfeldgasse 74, Wenen, Oostenrijk.



