Travel

Wanderlust: de groene heuvels van Afrika

Een luxe boetiekhotel dat gelegen is tussen Nairobi, de groene Ngong-heuvels en Nairobi National Park en de naam Hemingways draagt. Dat kan niet minder dan een pareltje zijn …
Reading time 2 minutes
Hemingways Nairobi ademt statige luxe, omringd door groen.

Een luxe oase, gelegen tussen de drukte van Nairobi en de schitterende Keniase natuur: welkom bij Hemingways Nairobi. De naam is natuurlijk een directe verwijzing naar de grote auteur en journalist Ernest Hemingway. En dat is met een reden. De opbrengsten die hij verdiende met zijn eerste romans gebruikte hij om, samen met zijn toenmalige vrouw Pauline, in 1933 een reis naar Kenia te boeken.

 

SUPERSUITES


‘Gewone’ kamers, daar doen ze bij Hemingways niet aan. Het hotel heeft 43 ruime en lichte suites met privéterrassen die uitzicht bieden op de fraai aangelegde tuinen en het weelderige groen om het hotel heen. De ‘Green Hills of Africa’ dus, zoals beschreven in Hemingways’ gelijknamige boek. Ook zijn er twee Presidential Suites, waarvan de grootste en mooiste, uiteraard, The Hemingway Suite is.

1560253236024723 hemingways nairobi deluxe suite kenya1560254676145921 hemingways nairobi executive suite bed kenya
De interieurs van de suites hebben een Oost-Afrikaans tintje.

AFRIKAANS INTERIEUR


Het interieur van de suites ademen de sfeer van Oost-Afrika. We zien meerdere verwijzingen naar Keniase safari: veel donker hout en houten balken aan het plafond, reiskoffers en veel leer. Slapen doe je in een koninklijk hemelbed.

 

HEMINGWAY'S COCKTAIL


Het is baden in luxe bij Hemingways en daar hoort een privébutler bij die jou waar nodig 24 uur per dag bijstaat. Op het terras van Hemingways Bar geniet je van het uitzicht, terwijl je een glas bubbels of een cocktail drinkt, zoals de klassieke mojito: Hemingways’ favoriet.

Uitzicht vanaf het terras van Hemingways Bar.

GOED DOEL


Vakantievieren is leuk, maar iets terug kunnen doen voor de lokale bevolking en natuur is nog leuker. Bezoek daarom zeker de David Sheldrick Wildlife Trust. Dit familiebedrijf is een van de meest succesvolle reddings- en rehabilitatieorganisaties op het gebied van flora en fauna ter wereld. Je kunt er een paar uur doorbrengen in het gezelschap van jonge weesneushoorns of olifantjes en je kunt zelfs beestjes adopteren.

www.hemingways-collection.com

www.sheldrickwildlifetrust.org

Vakantievieren én een goed doel steunen kan bij de David Sherldrick Wildlife Trust.

Tags

hotspot
travel
reizen
wanderlust

Lees ook

Aanbevolen voor jou