Travel

Wanderlust: als een hertogin in Parijs

Na een indrukwekkende renovatie van maar liefst 4 jaar, heropende Hotel Lutetia afgelopen zomer haar 108-jaar oude, glazen deuren.
Reading time 2 minutes

 

De 'Grande Dame' aan de Rive Gauche was sinds 1910 een huiskamer voor kunstenaars en intelectuelen zoals Ernest Hemmingway, James Joyce, Pablo Picasso, Henri Matisse en Josphine Baker. En die lijst met beroemdheden goes on and on...

 

'We hebben het DNA van Lutetia gerespecteerd,' vertelt architect Jean Michel Wilmotte ons. 'Lutetia heeft altijd een paradoxale status gehad door toegankelijk te zijn voor iedereen - maar dan wel met de luxe waarin de Fransen uitblinken.' Wilmotte heeft zijn handtekening duidelijk achtergelaten: van een Jazz Bar en Lounge-Area tot het verminderen van het aantal kamers om ze te kunnen uitbreiden. Nu telt het hotel in plaats van 233 kamer, 184 kamers waarvan er 47 suites zijn. Het kleurenpallet varieert van verschillende tinten navyblauw tot grijs. Verwacht hierbij een gezonde dosis aan luxe materialen zoals gepolijst eucalyptus-hout en 400 ton wit Carrera-marmer en het plaatje is compleet.

1560954395103463 hotel lutetia bar jose phine piano1560954395221548 hotel lutetia junior suite with balcony bathroom

Door de geschiedenis heen, is Lutetia altijd al de plek geweest waar mensen en tradities van samen tafelen samenkomen. Het menu van het hotelrestaurant - Le Saint Germain - is daarom ook zo samengesteld dat je je volledig vrij voelt in je keuze. Van verukkelijke oesters tot mooie kazen bij een goed glas wijn of een speciale maaltijd van Chef Benjamin Brial - het is allemaal een uitstekende keuze. Chef Brial begon zijn carrière in toprestaurants in Parijs en Azië - waar hij werkte voor The Four Seasons. Hij keerde terug naar Europa en eindigde bij Lutetia. Hier regeert hij zijn eigen keukenbrigade van meer dan 100 man. Ieder weekend geniet je hier van live Jazz-muziek in Bar Josephine terwijl Chef Gerald Passedat (die 3 sterren bij elkaar kookte in zijn restaurant in Marseille) de scepter zwaait in de Brasserie. PS: Wie tijd heeft om tijdens het dineren naar boven te kijken, zal prettig verrast worden. Hier zie je namelijk een glazen plafond met vrolijke schilderingen van kunstenaar Fabrice Hyber. 

Aan zoveel kwaliteit hang natuurlijk een prijskaartje, maar het fijne is dat je ook gewoon naar binnen kan lopen voor een elegante high tea. Iedereen mag het hypermoderne Lutetia ontdekken, dat het trefpunt geworden is voor alle parisians en vaste gasten die genieten van de cosmopolitische sferen. 

Bekijk hieronder meer van Lutetia: 

/

Tags

Lees ook

Aanbevolen voor jou