Travel

Travel-tip | Mythische Londense Hotspot

Na een complete restyling is het mythische Annabel’s weer open voor hongerig, dorstig en hip Londen.
Reading time 2 minutes

Wat je moet weten

Oprichter van Annabel’s, in 1963, was wijlen Mark Birley, een Britse ondernemer en de broer van het voormalige topmodel Maxime de la Falaise. Inderdaad, hij was de oom van Loulou, de beroemde YSL-muze! Birley vernoemde de nachtclub naar zijn vrouw, Lady Annabel Vane-Tempest-Stewart, maar dat belette haar niet om hem te bedriegen met de al even gefortuneerde Sir James Goldsmith. Met hem kreeg ze twee kinderen, nog voordat ze van haar eerste echtgenoot was gescheiden.

 

Rijke historie

Al vanaf de opening in de jaren zestig oefent Annabel’s een magnetische aantrekkingskracht uit op de it-crowd (avant la lettre). Destijds liepen Diana Ross, Mick Jagger, Frank Sinatra en Tina Turner er de deur al plat.

 

Het decor

Annabel’s is gevestigd in een monumentaal pand op een historische locatie in hartje Londen. Het beslaat bijna 2500 vierkante meter, verdeeld over vier verdiepingen met privézaaltjes, een fumoir – chique rookruimte –, nachtclub, junglebar, restaurants, een wintertuin en een spa. Architect/ontwerper Martin Brudnizki tekende voor de uitzonderlijk artistieke en delicate restyling. Totale kosten van de renovatie: ruim 55 miljoen euro. Brudnizki is geen nieuweling aan het horeca-inrichtingsfront. Hij was het die ook Sexy Fish en Pink in Londen en East Mamma in Parijs heeft voorzien van een fraai interieur.

 

Sfeer

Absolutely fabulous.

 

En ja…

De toiletten zijn het mooist van alle etablissementen in Londen. De roze boudoirruimte roept het beeld op van een appartement van Marie-Antoinette, gezien door de ogen van Sofia Coppola.

 

Extraatjes

Een schuifdak, een ijskunstenaar die de ijsklontjes precies de juiste vorm voor exact de juiste cocktails geeft en niet te vergeten een dog walker. Want honden zijn meer dan welkom in deze club.

 

Tags

hotspot
londen
annabel's

Lees ook

Aanbevolen voor jou