Travel

Travel-tip: het hypermoderne W Hotel in Tel Aviv-Jaffa

De nieuwste aanwinst van de W Hotels-keten ligt ironisch gezien niet in het moderne gedeelte van Tel Aviv, maar in een van de oudste steden ter wereld: Jaffa.
Reading time 2 minutes

Oorspronkelijk was Jaffa, bron van vele bijbelse verhalen, een belangrijke havenstad. Het nabijgelegen dorpje Tel Aviv was van mindere importantie. Inmiddels is laatstgenoemde plaats natuurlijk flink gegroeid tot een moderne en zeer populaire stad. Jaffa is nu een stadsdistrict van de gemeente Tel Aviv-Jaffa. Een mooie tegenstelling is het nieuwe hypermoderne W Hotel Tel Aviv-Jaffa in het oude gedeelte van de stad, dat ook nog eens op de Werelderfgoedlijst van UNESCO prijkt. Het gebouw en de architectuur zijn sowieso bijzonder te noemen: het hotel bevindt zich in het voormalige, negentiende-eeuwse Franse ziekenhuis van Jaffa. Dit werd ooit beheerd door Soeurs de Saint-Joseph-de-l’Apparition, een religieuze congregatie. Er zit ook een nieuw gebouw aan dit oorspronkelijke hospitaal vast, maar het grootste gedeelte van het hotel is in het ziekenhuis gevestigd. 

Er werden maar liefst vier jaren uitgetrokken om het gebouw te restaureren. Uiteraard werden de historische details, zoals elementen uit de kruistochten, intact gelaten. Zo kun je in het hotel een eeuwenoud stuk uit de grond stekende muur tegenkomen. Er zijn 127 kamers en ook nog eens 32 appartementen gerealiseerd, waar het prima toeven is. De restauratie was in handen van de Londense ontwerper John Pawson, die ook het interieur onder handen nam. Natuurlijk ontbreekt het je als gast van het W Hotel aan niets. Er is een high-end-restaurant plus heerlijke bar, een huiskamerachtige W Living Room, de Away Spa, een state-of-the-art gym en een glamoureus buitenzwembad oftewel WET Deck. Hotelgasten kunnen bovendien gratis gebruikmaken van een transferservice van en naar de exclusieve Beach Club. Het hotel opent in maart 2018 en als je niet al genoeg redenen had om Tel Aviv eens te bezoeken, dan heb je er bij dezen nog een hele goede bij.

W Hotel Tel Aviv-Jaffa, 4 Louis Pasteur Street, Tel Aviv, Israël.

Tekst: Paul Jeursen

WWW.WTELAVIVRESIDENCES.COM

Tags

travel
hotel
reizen
tel-aviv

Lees ook

Aanbevolen voor jou