Travel

Toppunt van romantiek: slapen in een boomhut in Portugal

Een toevluchtsoord in de Oost-Algarve met weidse uitzichten, omgeven door een boomgaard en met de zee op loopafstand. En dan is er ook nog die waanzinnige boomhut. Welkom bij Conversas de Alpendre.
Reading time 2 minutes

Er zijn van die plekken die je eigenlijk niet wil delen met anderen omdat je er graag wil terugkomen - zo fijn was het. Maar als te veel mensen op de hoogte zijn van dit Portugese paradijsje, vlakbij het idylissche stadje Tavira, is de kans groot dat het permanent volgeboekt is. Conversas de Alpendre is namelijk een charmant boutique hotel dat wordt gerund door een sympathieke familie. Het ademt comfort, verfijning en ongewongenheid en is de perfecte plek om te ontspannen en te genieten van de schoonheid van de omgeving. 

/

De veranda, grenzend aan het zwembad, is uitgerust met meubels en accessoires gemaakt door lokale ambachtslieden zoals rotan lampenkappen, rustieke stoelen, geweven kunst en - uiteraard - kleurrijke, traditionele Portugese tegeltjes. In de omliggende tuin waar bloemen, johannesbroodbomen en sinaasappelboompjes weelderig bloeien vind je her en der zitjes en hangmatten waar je je terug kunt trekken voor een schaduwrijke siesta. Wie hier overnacht kan kiezen uit vier type suites én een boomhut, Casa da Árvore

Hoewel de suites stuk voor stuk fraai zijn, is overnachten op zes en een halve meter hoogte, tussen de bladeren van een Johannesbroodboom, de kers op de taart van ons verblijf op dit domein. Casa da Árvore is helemaal gemaakt van hout en met de hand gebouwd, maar denk vooral niet dat het eenvoudig is. Integendeel; het is uitgerust met alle voorzieningen, er is een kingsize bed, een ruime douche en vooral ook een spectaculair terras met adembenemend uitzicht over de bloeiende sinaasappelboomgaarden die gedurende de dag van kleur veranderen en grenzen aan de oceaan. Vooral tijdens de goudgelegloed van de zonsopgang voel je je 'on top opf the world'. Ontwaken op deze plek is magisch.

/

Tags

travel
reizen
portugal
algarve

Lees ook

Aanbevolen voor jou