Travel

Shaken, not stirred: vakantie vieren zoals 007? Dat kan!

Voor eenieder die zichzelf wil onderdompelen in de fijne vibes van Jamaica hebben wij een gouden tip: Ian Flemings GoldenEye Resort in Oracabessa Bay.
Reading time 2 minutes

Het is 1942, als de 34-jarige Britse marinier Ian Fleming onderdeel uitmaakt van de maritieme missie GoldenEye in het Caribisch gebied. Hij raakt onder de indruk van de schoonheid van de plek en weet dat als de oorlog voorbij is, hij terug zal keren. En dat doet hij: vier jaar later koopt Fleming vijftien hectare nabij de kleine, bruisende havenstad Oracabessa Bay. Hij schetst zijn eigen droomvilla en noemt het GoldenEye. Het zal de geboorteplek worden van ’s werelds meest bekende geheim agent: James Bond 007. De auteur heeft er alle tijd om te werken en dat resulteert in 1953 in zijn eerste Bond-boek: Casino Royale.

1553676842839806 goldeneye fleming villa private beach aerial1553678740106592 goldeneye welcome lounge

STANDJE RELAX 

GoldenEye herbergt meerdere typen verblijven, zoals in The Originals, de eerst gebouwde huisjes. De Beach and Lagoon Villas liggen voor meer privacy iets verder uit elkaar. Vanaf je vlonder in de Lagoon Cottages duik je zo de azuurblauwe lagune in. Nieuwste aanwinst: de charmante, gekleurde Beach Huts. Deze staan op palen, allemaal op verschillende hoogte.

ZONNEN NAAST MOSS 

Nu is Jamaica op zich al een fijn oord om te verpozen, maar dankzij de boeken van Fleming is het ook uitgegroeid tot een gewilde filmlocatie, onder meer voor diverse Bond-features (zie ook de Jamaica-reportage op pagina 162 e.v.). Na de dood van Ian Fleming komt GoldenEye in handen van andere prominente eigenaren: Mr Jamaica himself Bob Marley, platenbaas Chris Blackwell en supermodel Naomi Campbell. Nu het weliswaar een hotel is, zijn ‘de sterren’ er nog steeds graag geziene gasten, getuige de bezoekjes van Grace Jones, Jay-Z en Kate Moss.

1553677424469373 goldeneye bizot bar image 31553677467765472 goldeneye shabeen image 1

VERSER DAN VERS

Ook voor de inwendige mens wordt goed gezorgd. In The Gazebo, Bamboo Bar, Shabeen en Bizot Bar kun je terecht voor het beste dat Jamaica te bieden heeft op eet- en drinkgebied. Jamaicaanse jerk BBQ, gegrilde vis vers uit de zee, gegrilde kreeft, een koud Red Stripe-biertje of tropische cocktail? Ya man, het kan allemaal.

Tags

007
ian-fleming
goldeneye
oracabessa-bay

Lees ook

Aanbevolen voor jou