Travel

Reizen door een roze bril

Van Hawaï en Jaipur tot Londen, Havana en New York, maar ook Amsterdam en Rotterdam: roze eyecatchers zorgen voor vrolijke vergezichten. Een greep uit de mooiste hotels, paleizen en restaurants met marshmallowmuren
Reading time 6 minutes
Restaurant Sketch Gallery, London

Restaurant Sketch Gallery is sinds 2014 een hot adres in Londen dankzij de opvallende renovatie, bedacht door architect India Mahdavi. Zij was het die het klassieke, tikkeltje bourgeois interieur tekende, met daarin een hoofdrol voor roze. Aan de muren hangen 239 tekeningen van kunstenaar David Shrigley, terwijl chef-kok Pierre Gagnaire in de keuken voor culinaire meesterwerkjes zorgt.

www.sketch.uk.com

Haha Mahal, Jaipur

Eigenlijk is het Hawa Mahal in Jaipur geen paleis maar ‘slechts’ een vijf verdiepingen hoge gevel met 953 ramen, tal van balkonnetjes en daarachter een lange brede gang. Het bouwwerk uit 1799 werd uitgevoerd in opdracht van de toenmalige maharadja om zijn haremvrouwen de mogelijkheid te bieden de jaarlijkse parade te aanschouwen, zonder dat zijzelf vanaf de straat gezien konden worden. De naam, Hawa Mahal (ofwel Windpaleis), dankt het gebouw aan het feit dat de wind er doorheen blaast.

www.hawa-mahal.com

Suite N°8, ‘Gia’, van het Palazzo Margherita, Matera

Francis Ford Coppola steekt zijn energie niet alleen in het maken van cultfilms en Californische wijnen. Sinds een aantal jaar heeft de beroemde filmmaker zich ook op het hotelwezen gestort – en met succes. Een van zijn mooiste locaties is het somptueuze Palazzo Margherita, in Matera, Italië. Dit paleisje was in 2007 het droomdecor voor het huwelijk van zijn dochter Sofia. Dat Coppola een echte familieman is blijkt wel uit het feit dat alle suites vernoemd zijn naar familieleden. Zo is kamer 8, ‘Gia’, een ode aan zijn kleindochter: het rococoplafond en de Venetiaanse kroonluchter zijn verwijzingen naar haar girly karakter. De lakens zijn van Quagliotti en de toiletproducten van het hoogwaardige Italiaanse merk Farmaceutica di Santa Maria Novella.

www.thefamilycoppolaresorts.com

Hotel Sofitel Legend Santa Clara, Cartagena
/

De historische stad Cartagena is dé toeristentrekker van Colombia. Dankzij haar Franse charme en het oude stadscentrum – sinds 1984 op Unesco’s Werelderfgoedlijst – wordt Cartagena ook wel het Parijs van Zuid-Amerika genoemd. Maar dan een tikkeltje kleurrijker, want het straatbeeld is een vrolijk decor van knalblauwe en hardroze koloniale villa’s, versierd met schattige balkonnetjes en een keur aan bloemenpracht. In het hart van de ommuurde stad vind je Hotel Sofitel Legend Santa Clara. Dit voormalige klooster in koloniale stijl uit 1621 is in 1995 getransformeerd tot een luxueus hotel dat van alle gemakken is voorzien, inclusief een 800 m2 -spa waar je wordt verwend met Sisley Paris-producten.

www.sofitel.com

Ambos Mundos, Havana

Havana op Cuba is een bijzondere stad vol mythische gebouwen, verhalen, mensen en geschiedenis. En Hotel Ambos Mundos past daar perfect in. Maar laat je niet misleiden wanneer je het zalmroze gebouw betreedt. Je komt niet binnen in een lobby met receptie, maar staat midden in een pianobar. De meest bekende logé was de beroemde schrijver Ernest Hemingway. Hij had er een eigen kamer; helaas kun je deze niet boeken, want hiervan is een minimuseum gemaakt. Wel kun je hier onder meer de rekening van kroegtijger Hemingway aantreffen.

www.cubatravelnetwork.com

Royal Hawaiian Hotel, Honolulu

Het Royal Hawaiian Hotel, ook wel het ‘Pink Palace of the Pacific’ genoemd – waarom is wel duidelijk – geeft het beroemde Waikiki-strand grandeur. Naast de snoeperige kleur wordt het roze paleis gekenmerkt door een Moorse bouwstijl. Dit jaar wordt de negentigste verjaardag gevierd van het fameuze hotel, dat wordt gezien als een van de eerste resorts  ter wereld. Komt het je bekend voor? Dat kan, het was de favoriete get away bestemming van Don Draper in de televisieserie Mad Men.

www.royal-hawaiian.com

Een hideaway die lijkt op de pastelkleurige restaurants die je vindt aan zee bij Portofino en Santa Margherita, maar dan in New York. Dat was de bedoeling van het Italiaanse restaurant Pietro Nolita, volgens eigenaren Pietro Quaglia en Mina Soliman. Interieurontwerper Jeanette Dalrot is verantwoordelijk voor het creëren van dit pink paradise en dat is, nou ja, gelukt. Van toiletbril tot barkruk: als het in roze bestaat, dan staat het er in roze.

www.pietronolita.com

Supperclub, Amsterdam

Dicht bij huis staat Supperclub Amsterdam, waar je een tafel of bed kunt reserveren (ja, een bed), terwijl je kunt genieten van een vijfgangendiner, er een dj draait, een spraakmakende performance bezig is en het spierwitte decor zich roze laat kleuren met kunstzinnige visuals. Niet geschikt voor degenen die snel overprikkeld raken, want de kleuren ‘spatten’ van de muren.

www.supperclub.amsterdam.nl

W, Bangkok

Vijfsterrenhotel W weet ook in Bangkok het imago hoog te houden, 31 verdiepingen welteverstaan. Wie een saaie lobby en standaard spa verwacht heeft het mis: de Woo-bar doet aan live-dj-sets en een gezellig paarse verlichting, daar waar de Away Spa kiest voor eivormige bedden en sfeerverlichting in – je raadt het al – roze.

www.whotelbangkok.com

Bristol Palace, Karlsbad

Als je niet beter zou weten en snel zou kijken, zou je zweren dat The Grand Budapest Hotel, uit de gelijknamige film van Wes Anderson, gewoon in Karlsbad in Tsjechië staat. Ergens zit daarin ook een kern van waarheid, want Hotel Bristol Palace, waarover het hier gaat, was een inspiratiebron voor de regisseur. En hoewel het voornamelijk de roze buitenkant die erop lijkt betreft – het interieur lijkt geenszins op dat in de film – is een verblijf hier zeker aan te raden.

www.bristolgroup.cz

Sofitel Victoria Regia, Bogota
Rosas & Xocolate, Mérida

Voorheen twee koloniale herenhuizen, nu een romantische getaway: Rosas & Xocolate won in 2011 de Architectural Digest’s  ‘Iconos del Diseño voor beste architecturale restauratie in Mexico. Je treft er vooral een mix van rustieke authenticiteit en modern design aan. Ook ideaal voor een liefdesvakantie, want alle zeventien kamers bevatten standaard verse rozenblaadjes.

www.rosasandxocolate.com

Tags

hotels
reizen
nl74

Lees ook

Aanbevolen voor jou