Travel

Reistip: ontspannen aan de Turkse Rivièra

Wie bij het woord Rivièra uitsluitend denkt aan de Côte d’Azur moet het vizier bijstellen richting oosten. Het Turkse Bodrum is het nieuwe Saint-Tropez.
Reading time 2 minutes

Het schiereiland Bodrum, in het zuidwesten van Turkije, wordt gekenmerkt door idyllische baaitjes met hagelwitte stranden en een kraakheldere turquoise zee. Niet zo vreemd dat de internationale jetset het oog heeft laten vallen op deze pittoreske bestemming. Daardoor aangemoedigd openen luxehotelketens er de mooiste resorts en ontwikkelt de Turkse Riviera zich tot een bruisende hotspot voor de lucky few. Hypermoderne megajachten dobberen in de haven, hippe beachclubs zijn talrijk en de foodscene is levendig. Op enige afstand van al deze glitz and glam, in de met olijf- en pijnbomen bezaaide heuvels, ligt bovendien de uiterst luxueuze en onlangs heropende dependance van het Mandarin Oriental, uitkijkend over Paradise Bay. Een oord dat niet voor niets zo heet.

LANDSCAPE DESIGN

Het Mandarin Oriental Bodrum is gevestigd op een landgoed dat zestig hectaren beslaat. Het is aangelegd in terrasvorm, waardoor een onwaarschijnlijk fraai panoramisch uitzicht over de glinsterende Egeïsche Zee ontstaat. Dat er is nagedacht over de manier waarop de heuvelachtige groene omgeving is geïntegreerd in het design is duidelijk: binnen en buiten lopen stijlvol in elkaar over door de gelaagde niveaus en de infinity pools.

PRIVÉSTRANDEN

Het fenomeen ‘strandvakantie’ krijgt een heel nieuwe dimensie wanneer je je neervlijt op een van de twee maagdelijk witte privéstranden die het resort rijk is. De stranden zijn aangelegd met zand uit de Zwarte Zee. En dat is niet zomaar een gekkigheidje, want een van de eigenschappen van dit zand is dat het opvallend koel onder de voeten blijft, zelfs als de Turkse zon er de hele dag op heeft geschenen.

VERNIEUWD

Eerder dit jaar is het resort heropend, nadat het is verrijkt met nieuwe villa’s en suites, elk met een karakteristiek kenmerk. Zo biedt de nieuwe Water Front Suite uitzicht over de schilderachtige baai van Olive Garden Beach en is de Olive Tree Villa omgeven door een olijfboomgaard.

/

Tags

travel
hotel
resort
tip
reizen
2019
bodrum
mandarin-oriental

Lees ook

Aanbevolen voor jou