Travel

Overnachten bij @Droog Amsterdam

Omringd door hoogstaande, Nederlandse designstukken is slapen extra heerlijk.
Reading time 2 minutes

@Droog in Amsterdam is een walhalla voor de designliefhebber: je kunt er winkelen, een expo bezoeken en een kijkje nemen in de fantastische modewinkel Menage. Je kunt er ook trouwen en je Alice in Wonderland wanen in de magische binnentuin. En voor wie niet naar huis wil, die kan blijven slapen tussen al dit moois in The One And Only Bedroom
 

Hotel Droog is gehuisvest in een zeventiende-eeuws gebouw midden in het oudste stukje centrum van Amsterdam. De oplettende kijker kan een glimp opvangen van de keizerlijke kroon die pronkt op de bakstenen gevel uit 1641. Van oorsprong was dit een textielfabriek en gelukkig zijn de meeste details uit die periode intact gebleven. Ze leveren een spannend contrast op met al het Dutch Design.

Renny Ramakers is de ziel van Droog, opgericht in 1993 in samenwerking met Gijs Bakker. Zij waren gezamenlijk actief tot 2009.  @Droog lanceerde de carrières van ontwerpers zoals Marcel Wanders en Hella Jongerius die nu beiden wereldfaam genieten.
 

Als al dat moois je hongerig of dorstig heeft gemaakt vind je hier ook Café Droog. Het lichte interieur is een weerspiegeling van de Nederlandse nuchterheid en elegantie - en datzelfde geldt voor de menukaart. Alles wordt hier zelf geproduceerd met seizoensgebonden producten. Van een heerlijk ontbijt en lunch tot een nette borrel - alles is hier te vinden.  


Om dit feestje compleet te maken overnachtten we in Hotel Droog in The One And Only Bedroom. Het boetiekappartement op de zolderetage is zoals de naam al verraadt, de enige hotelkamer van Hotel Droog. Als je de deur van deze unieke plek opent word je gelijk overvallen door de zee van licht die naar binnen valt, dit moet wel het beroemde Dutch Light in de schilderijen van de Gouden eeuw zijn..
 

1551105760727831 image000061551105760704365 image00007

Uiteraard is dit een all-over designappartement met een volledig witte basis. Alles wat je hier ziet is te koop. Dit komt goed uit als je wordt overvallen door meubelliefde op het eerste gezicht! Je voelt je echt bewoner van een appartement in de historische binnenstad, weliswaar met fantastische roomservice. Als warm welkom stond er een heerlijk geurend en vers gebakken glutenvrij appeltaartje op ons te wachten. Kunnen we hier niet gewoon lekker blijven? Eat, Drink, Shop and Think is het motto - alle ingrediënten voor het perfecte weekend.
 

/

Hotel Droog, Staalstraat 7B, Amsterdam
www.droog.com

 

Tags

hotspot
amsterdam
travel
hotel

Lees ook

Aanbevolen voor jou