Travel

Op vakantie naar Marokko? Er is meer dan Marrakech!

Geniet van Arabische nachten met oesters en witte wijn aan de kust van Marokko, in Oualidia, waar woeste rotsen en de blauwe oceaan zich verenigen.
Reading time 2 minutes

Op twee uur rijden van Marrakech ligt Oualidia, een rustiek vissersdorpje ingesloten tussen een zoutwaterlagune en de Atlantische Oceaan. De magie van de lagune en de ruwe pracht van de kust, in combinatie met het mediterrane zeeklimaat – nooit te warm, nooit te koud – maken van Oualidia de ideale plek om de spreekwoordelijke batterij op te laden. 

Eén met de natuur: woest en sereen tegelijkertijd. Perfect geïntegreerd in deze indrukwekkende omgeving is La Sultana, een fort in klassiek Moorse stijl dat is omgetoverd tot luxueus vijfsterrenhotel. Alleen al het betoverende uitzicht over het met roze flamingo’s bezaaide kustmeer doet deze status eer aan. En dan hebben we de elegante suites, pal naast een exotische tuin met oleanders, cactussen en palmbomen, nog niet eens genoemd, en evenmin de filmische infinity pool met daaromheen een aantal jacuzzi’s met zout water. Ook de luxueuze boomhut en de spectaculaire, door Romeinse zuilen omgeven spa zijn even overweldigend als rustgevend.

HEMELS GENOT 

Na een dag zwemmen, zeilen, surfen, vissen of wandelen strijk je ’s avonds neer in het restaurant om vers gevangen kreeft of een dozijn oesters te verorberen. Deze streek staat immers bekend om zijn geweldige zeevruchten, met name de in de lagune gekweekte oesters, die zo verrukkelijk smaken dat ze worden geëxporteerd naar toprestaurants in Marokko en ver daarbuiten. Het toppunt van hemels genot is een boottochtje langs de oesterbedden, gevolgd door een oesterpicknick met een glas Marokkaanse witte wijn op een afgelegen strandje. Plak er een ritje te paard aan vast over het strand, door de duinen, langs de vuurtorens en rond de lagune en voel je de koning te rijk.

La Sultana Oualidia Hotel, Oualidia, Marokko.
 www.lasultanahotels.com

Tags

travel
tips
oualidia
marokko

Lees ook

Aanbevolen voor jou