Travel

Op vakantie? Blijf lekker in Amsterdam!

Voor het vakantiegevoel hoef je niet ver weg, laat je verrassen door deze drie prachtige hotels. Gewoon in Amsterdam.
Reading time 2 minutes
Slapen in een rijksmonument

 

Aan de Oostelijke Handelskade in Amsterdam vind je een heel bijzonder pand. Gelegen aan de IJhaven, met zicht op het IJ en het Java-eiland, staat het statige Lloyd Hotel & Cultural Embassy. Alleen al de markante architectuur maakt dit hotel een bezoek waard.

Het gebouw werd door Evert Breman in 1918 ontworpen in opdracht van de Koninklijke Hollandsche Lloyd (KHL) en drie jaar later opgeleverd. De façade, de architectuur en de trappenhuizen: aan alles is te zien dat dit gebouw geschiedenis ademt. Tegenwoordig is het rijksmonument in de eerste plaats weer een hotel. Maar er gebeurt meer, zoals de naam Lloyd Hotel & Cultural Embassy al aangeeft. Gasten en bezoekers hebben vrije toegang tot een bibliotheek vol met (kunst)boeken. Ook worden geregeld tentoonstellingen, lezingen, workshops en concerten georganiseerd. Als hotel is het Lloyd een uniek concept: de 117 kamers variëren in kwaliteit van één tot vijf sterren en hebben veelal een eigen stijl. Geen saai dertien-in-een-dozijnhotel dus.

www.lloydhotel.com

Gentleman aan het IJ

De noordkant van het IJ heeft er met de A’DAM Toren een heuse hotspot bij gekregen en een hotel kon niet uitblijven. Het 108 kamers tellende Sir ADAM Hotel bevindt zich op de eerste acht verdiepingen en is een echt mondaine plek geworden die hevig geïnspireerd is door kunst en muziek. De betonnen pilaren zijn met opzet onberoerd gelaten en dat geeft een ruw, maar stoer aanzicht. Ook in de van luxe doortrokken kamers vind je die rauwheid terug. Dankzij de ramen van vloer tot plafond heb je een geweldig uitzicht op onze hoofdstad. Sir ADAM maakt Amsterdam nog kosmopolitischer.

www.siradamhotel.com

Jordaan. Mr. Jordaan

Door de komst van een veelvoud aan luxehotels de afgelopen jaren mogen de hoofdstad en haar toeristen niet klagen. Wil je liever iets intiemers? Begeef je dan richting een van Amsterdams meest gezellige buurtjes: de Jordaan. Aan de schilderachtige Bloemgracht ontvangt Mr. Jordaan je. Er zijn 34 kamers, sommige met zicht op de gracht. De vintagemeubels en -objecten en de relaxte sfeer zorgen voor een waar huiskamergevoel. Na een dagje struinen door Amsterdam is het heerlijk thuiskomen bij je nieuwe vriend, Mr. Jordaan.

www.mrjordaan.nl

Tags

amsterdam
hotels
lofficielhommesnl
lloyd-hotel
sir-adam
mr-jordaan

Lees ook

Aanbevolen voor jou