Travel

Oog voor Iran: Reizen met een modefotograaf

In de boekenreeks ‘Fashion Eye’ wordt in opdracht van Louis Vuitton telkens een stad, streek of land uitgelicht door een modefotograaf. Nieuw in deze collectie is Iran, geregistreerd door Harley Weir.
Reading time 1 minutes

Sinds de oprichting van Louis Vuitton in 1854 is het luxelabel, oorspronkelijk een maker van koffers, uitgegroeid tot expert in de Kunst van het Reizen. En dat reizen inderdaad kunst is bewijst de fraaie boekencollectie Fashion Eye, waarin gerenommeerde modefotografen nieuwe horizonten verkennen. Na eerdere edities met werk van onder anderen Guy Bourdin, Helmut Newton en Peter Lindbergh, verschijnt dit jaar een vijftal nieuwe boeken, waaronder Fashion Eye Iran door Harley Weir.

De Britse Weir, die is ontdekt dankzij haar blog, maakt furore met gedurfde, taboedoorbrekende modefotografie. Met deze wetenschap in het achterhoofd is het des te interessanter om te zien hoe zij het doorgaans conservatieve Iran in beeld brengt. Fraai is het spel tussen schaduw en licht en boeiend zijn de genuanceerde observaties met een scherp oog voor detail, of het nu gaat om sluiers of gezichten.

Harley Weir, Fashion Eye Iran,

€50

www.louisvuitton.com.

Tags

louis-vuitton
fashion-eye
iran
harley-weir

Lees ook

Aanbevolen voor jou