Travel

Ontbijten met giraffen?

Logeren in een decor dat zo uit Out of Africa lijkt te komen, inclusief elegante, koloniaal ingerichte suites en giraffen aan het ontbijt.
Reading time 2 minutes

Zelfs de meest doorgewinterde safariganger kijkt verwonderd op als de eerste giraffe haar lange, gracieuze nek ’s ochtends door de grote ramen van Giraffe Manor naar binnensteekt. Met grote, bruine ogen tuurt ze door haar lange wimpers onverschillig om zich heen alsof het de normaalste zaak van de wereld is van het ontbijt een graantje mee te pikken. Voor haar wellicht. Voor ons is het een overrompelende ervaring. Welkom op Giraffe Manor, een elegant domein met statige bakstenen façade, vlakbij Nairobi, Kenia. Het landhuis, dat in 1932 is gebouwd in de stijl van een typische Schotse jagerslodge, dient tegenwoordig als een intiem guesthouse, met twaalf stijlvolle, in koloniale stijl ingerichte kamers, versierd met grote open haarden, gigantische olieverfschilderijen van giraffen en fraaie badkamers met sierlijke giraffemozaïekdecoraties op de muren.

Ongeveer alles staat in het teken van het lange dier: van bestek en handdoeken tot de vorm van de waterkaraf aan toe. Toch maakt vooral wat er in de omliggende tuinen en op de zonnige terrassen gebeurt, of beter gezegd rondloopt, een bezoek aan deze plek pas echt onvergetelijk: tussen de bomen en struiken, of gewoon pardoes op het sappige groene gazon, wandelt namelijk een dozijn Rothschild-giraffen. Gewoon, ‘los’ en in het wild. Deze specifieke giraffensoort die door uitsterving wordt bedreigd, is te herkennen aan de witte ‘sokjes’ in combinatie met een crème-witte vacht en mokkabruine vlekken. Steevast steken de dieren hun koppen naar binnen tijdens het ontbijt of rond theetijd, hopend op een lekker hapje.

Wat deze unieke attractie écht bijzonder maakt is het verhaal erachter, dat een filantropische achtergrond heeft. Reeds in 1974, toen Jock Leslie-Melville samen met zijn vrouw Betty in het statige verblijf zijn intrek nam, stak er ook al regelmatig een nieuwsgierige giraffe de kop door het slaapkamerraam. Betty, betoverd door de gratie van de ‘gevlekte en langgenekte indringers’ was al snel doordrongen van het feit dat deze dieren zich op de rand van uitsterven bevonden. Zij was het die Jock ervan overtuigde om de dieren niet van het terrein te verjagen. In plaats daarvan richtte het echtpaar het African Fund for Endangered Wildlife op en kocht er nog een extra lap grond bij om de natuurlijke habitat van de dieren te beschermen. Later, in 1984 en na het overlijden van haar man, transformeerde Betty het landgoed tot een unieke guesthouse. Sindsdien verbleven er talloze beroemde gasten, onder wie Walter Cronkite, Johnny Carson, Richard Chamberlain, Mick Jagger, Eddie Vedder, Brooke Shields en Naomi Watts.

Giraffe Manor, Gogo Falls Road, Nairobi, Kenia.

www.thesafaricollection.com

Tags

Lees ook

Aanbevolen voor jou