Travel

Miami heat

Als je in het W Hotel South Beach in Miami verblijft weet je eigenlijk niet of je nu in een superluxe hotel bent beland of in een museum. Eén ding is zeker: de vibe is er goed, je wilt er niet meer weg.
Reading time 2 minutes

We kunnen wel stellen dat de W Hotels, overal ter wereld, veel meer zijn dan alleen maar een plek om te slapen. Het zijn stuk voor stuk bestemmingen waar je geweldig kunt eten, uitgaan, onderdompelen in luxe en je laten verzorgen in zeer luxueuze spa’s. Het zijn een soort bruisende ministadjes op zich! Het W Hotel South Beach in het sexy Miami is geen uitzondering; het ligt direct aan het strand en voor W Hotel-gasten is er zelfs een eigen privéstrand. Dan lig je toch nog net even wat lekkerder en chiquer dan op zo’n overvol strand. In tien minuutjes loop je naar Lincoln Road, waar het aanbod aan restaurants, winkels en clubs zeer genereus is. 

In de lobby en andere openbare ruimtes vind je veel koper, gigantische paarse poefen, knalrode fauteuils, licht hout, donker marmer, beton en goudkleurige hanglampen. Ook kunstfans kunnen hun hart ophalen, want het zou zomaar kunnen dat er een kunstwerk van Damien Hirst of Jean-Michel Basquiat aan de muur hangt. Er zijn twee restaurants: Mr Chow (Aziatisch) en e Dutch. Alleen de naam heeft een Nederlands tintje, want hier worden klassiek Amerikaanse gerechten gemixt met de air van South Beach. Wil je even bewegen, dan kan dat ook. Het hotel heeft een eigen tennisbaan en basketbalveld en natuurlijk een luxueuze gym. Jezelf laten verzorgen kan in de Bliss Spa, en absolute must-do. In de WALL Lounge komen geregeld internationaal gerenommeerde dj’s en kun je tot in de late uurtjes feesten.

We noemden het al even, maar Miami staat natuurlijk ook voor kunst, getuige de jaarlijkse Art Basel Miami Beach. Maar waarin het W Hotel South Beach zich echt onderscheidt is de enorme kunstverzameling. Je kunt dagen in het hotel verblijven en dan heb je nog niet alle topstukken gezien. Er hangt vonder anderen werk van Andy Warhol, George Condo, Julian Schnabel en Jonathan Horowitz. Wat het nog leuker maakt is dat je met een expert een rondje langs alle kunstwerken kunt maken. Dus hijs jezelf in je Miami Vice-outfit en boek een kamer!

Tekst: Nicolette Goldsmann.

W Hotel South Beach, 2201 Collins Ave, Miami Beach, Verenigde Staten.

www.wsouthbeach.com

Tags

travel
reizen
miami
w-hotel
florida
miami-art

Lees ook

Aanbevolen voor jou