Travel

Love at first surf - gloednieuw resort op Lombok

Na een intensieve surfdag bijkomen in een luxe privévilla, met een ijskoude Bintang in de hand en adembenemend uitzicht over de Selong Belanak Bay. Het gloednieuwe resort Selong Selo op Zuid-Lombok is een paradijs op aarde.
Reading time 2 minutes

De verwoestende aardbevingen van afgelopen zomer hebben een spoor van vernieling achtergelaten in het noorden van Lombok. Een verschrikking voor de bewoners van het prachtige eiland, gelegen naast het veel beroemdere Bali. Zonde, want Lombok wordt gekenmerkt door warme, gastvrije mensen, glooiende, sappig groene heuvels en een heldere, turquoise zee. Kortom, de ultieme surf-relax-genietlocatie.

 

 

Dat vonden de jonge Australische investment bankers Andrew Corkery en James Nash ook, toen ze in 2009 voor hun jaarlijkse surftrip eens niet naar Bali gingen, maar in plaats daarvan naar Zuid-Lombok. Net zo mooi als Bali en een echt surfer’s paradise, maar dan ongerept én een stuk goedkoper, net als de grondprijs aldaar. Verliefd op de prachtige streek met tal van bounty-stranden kochten de slimmeriken – je bent investeerder of niet – een lap grond van zestien hectare in de adembenemende omgeving bij Selong Belanak Bay, op nog geen half uur rijden van het internationale vliegveld.

Nu, negen jaar later, zijn de twee surfvrienden de trotse eigenaren van de onlangs geopende Selong Selo Resort & Residences, een luxueus oord, genesteld in de heuvels langs de kust en met spectaculair uitzicht op de groene velden en verderop de glinsterende zee. De fraaie privévilla’s zijn stuk voor stuk ontworpen met duurzame, ecovriendelijke materialen en technieken, maar hebben elk een eigen interieur, modern, elegant en van alle gemakken voorzien. Zo heeft iedere villa een eigen privé infinity pool. Cocktails drinke of dineren doe je in de gesofistikeerde loungebar Aura waar je, liggend aan (alweer) een infinity pool maar dan 23 meter lang, kunt genieten van perfecte zonsondergangen.

Genoeg gerelaxt? Pak je surfboard, snorkel, duikuitrusting en kite of bezoek het nabijgelegen dorpje Kuta. Overtuigd?

 

Selong Selo Resort & Residences, Mungkung Jl,

Batu Jangkih Sepi, Zuid-Lombok, Indonesië.

 

www.selongselo.com

Tags

travel
resort

Lees ook

Aanbevolen voor jou