Travel

London calling: hotspots die je niet mag missen tijdens je city-trip!

Hier een paar tips voor je volgende bezoek aan deze toffe stad!
Reading time 4 minutes

Het enige grijze aan Londen, is - zo nu en dan - het weer. Verder is Londen een van de meest bruisende steden op aarde en is er op bijna elke hoek wel een leuk tentje te vinden! Bovendien is een beetje slecht weer alleen maar een goede excuus om te sprinten van winkel naar café, naar een andere winkel, naar een goed restaurant, om vervolgens snel door te hollen naar de pub
 

Where to sleep: The Henrietta Hotel

/

Het Henrietta Hotel ligt in het hart van Covent Garden, een van de leukste wijken van Londen en bekend om het grote aanbod winkels en uitgaansgelegenheden. Met een beetje mazzel heb je een kamer die uitkijkt op het beroemde reuzenrad London Eye. Hoewel het hotel gelegen is in het centrum is het tóch een fijne plek om je rustig terug te trekken als alle drukte van de stad je even te veel wordt. De sfeer is er gemoedelijk en huiselijk en het interieur is fenomenaal! De stijl is chic en bohemian met veel oog voor detail, zoals bijvoorbeeld de fles rode wijn die bij binnenkomst voor je klaarstaat en de fijne selectie beautyproducten in de badkamer. Overdag kan je een goed hapje eten in het restaurant of na een dag shoppen aanschuiven aan de bar voor een lekkere cocktail. 

www.henriettahotel.com

Where to drink: Berner’s Tavern 

/

Het nogal sobere exterieur van Berner’s Tavern is alles behalve een voorbode voor wat deze tent te bieden heeft. Één ding is zeker: vertrekken wil je niet meer. Het schitterende stucwerk, de talloze schilderijen aan de muur, de intieme booths en de glinsterende  kroonluchters creëeren een fijne sfeer en dan hebben we het nog niets eens gehad over de verrukkelijke dishes uit de keuken van Jason Atherton. Je waant je in Alice in Wonderland terwijl je, genietend van al het moois en lekkers, de tijd vergeet. Of je er nou komt voor een Afternoon Tea of een cocktail, prepare to be amazed

www.bernerstavern.com

Where to eat: Gridiron by Como 

/

 

Het COMO Metropolitan London Hotel is zo’n kwartiertje lopen vanaf Buckingham Palace en biedt gasten een ultiem toevluchtsoord. Soms wil je gewoon even lekker bijkomen - of juist rustig opstarten - en dat doen nergens liever dan in een gemoedelijke omgeving. Toen COMO het restaurant Gridiron opende, werd het in eerste instantie gezien als een zeer (misschien wel té) ambitieus project. Maar chef Richard H. Turner heeft laten zien hoe je met comforting grillgerechten en een openhartige sfeer iedereen voor je kan winnen. Elke dag worden er verse biologische groenten geleverd die worden gecombineerd met heerlijke vis- en vleesgerechten die in de keuken door Colin McSherry worden klaargemaakt. Jammmmm!

 

www.gridironlondon.com

 

Where to party: Bagatelle 

/

Je kan er ook héérlijk eten, maar wij komen hier toch echt om te feesten! Maar allebei mag natuurlijk ook. Zodra je de trap afloopt voel je de magie: je haren gaan overeind staan en je lichaam vibreert. Neonlichten flitsen en muziek galmt door de ruimte, terwijl je plaatsneemt op een van de donkerblauwe fluwelen stoelen. Stilzitten blijkt moeilijk in deze kelder met opzwepende muziek en edgy interieur. Het geheel lijkt geïnspireerd door een ouderwetse gentlemen’s club, het enige wat ontbreekt zijn de cigar girls. Come on baby light my fire.

www.bagatellelondon.com 

Tags

hotspots
travel
londen

Lees ook

Aanbevolen voor jou