Travel

L'OFFICIEL NL tipt: 10x de leukste koffiezaken van Amsterdam

De beste plekken in Amsterdam om deze winter een warme kop koffie te scoren.
Reading time 4 minutes
@espressofabriek

1. Koffie Academie

Wie Amsterdam een beetje kent, weet dat de Overtoom een straat is die eeuwig door lijkt te lopen. Toch vindt de oplettende bezoeker een aantal mooie zaken op deze straat, waaronder Koffie Academie. Dit kleine café biedt een gezellige ambiance waar mensen onder het genot van goed gebrouwen koffie werk kunnen verzetten of bij kunnen praten.

Overtoom 95, Amsterdam

2. Kanarie Club

Voor zowel interieur-inspiratie als een goede bak koffie, ben je bij de Kanarie Club in de Foodhallen op het juiste adres. Voorheen was dit een oude tramremise, maar in 2014 opende haar deuren als het nieuwe culturele centrum van de Kinkerbuurt. Hier vind je nu een bibliotheek, theater, bioscoop, veel eetzaken en dus ook de Kanarie Club. Een grote, vrolijke en tropische oase die in deze barre wintertijd goed van pas komt! 

Bellamyplein 51, Amsterdam

3. Espressofabriek

Midden op het Westergasterrein kom je aan je (koffie)trekken bij de Espressofabriek, geroemd om hun koffiezet-skills, zelf gebrande koffiebonen en kwalitatieve filterkoffie. Ze bieden zelfs workshops aan waarbij je alle koffiebonen leert kennen. 

Pazzanistraat 39, Amsterdam

4. The Student Hotel

Als je ergens ongestoord kunt werken is het wel The Student Hotel. Deze kent twee locaties in Amsterdam, waarvan City het meest centraal gelegen is. Hier vind je gezellige werkruimtes en een café waar je naar hartelust een eind aan de weg kunt timmeren voor je (school)carrière. Ook als je niet op zoek bent naar een plek om te flex-werken, kun je hier terecht voor een fijne ambiance en prachtige menukaart.

Wibautstraat 129, Amsterdam

5. Rum Baba 

Rum Baba in Amsterdam-Oost is een koffiebar die de liefhebber niet mag overslaan. Naast heerlijke koffie en een ruim taart-aanbod, vind je hier een lange werktafel, maar ook kleine zithoekjes - perfect voor een coffee date!

Pretoriusstraat 33, Amsterdam

6. Gezondigd

Op het Haarlemmerplein en in de Haarlemmerbuurt vind je veel verschillende koffiezaken, maar eentje die er voor ons uitspringt is Gezondigd. 

7. Back to Black

Inmiddels kent Amsterdam alweer twee exemplaren van het Back to Black-concept. Een welkome aanwinst voor de stad en koffieliebhebbers! De Back to Black koffiebarren zijn namelijk voorzien van heerlijke delicatessen en comfortabele zithoeken. Bovendien heeft de Weteringstraat-vestiging een zeer leuke huiskat. 

Weteringstraat 48 / Van Hallstraat 268, Amsterdam

8. Cafe Keppler

Een mooie hotspot in Amsterdam-Noord mogen we niet overslaan! Café Keppler voldoet immers aan al onze koffie-wensen en biedt zelfs een uitgebreid weekprogramma, waaronder live muziek op de woensdagavond. 

Van de Pekstraat 1, Amsterdam

9. Coffee Shots

Je weet meteen dat je met koffie-experts te maken hebt zodra je Coffee Shots betreedt in de Spaarndammerbuurt; hier wordt jouw koffie kundig gemalen, gewogen en gebrouwen. Ook bieden ze smakelijke vegan opties voor in de cappucinno, flat white en latte. Ben je na je bezoek zo gecharmeerd van jouw koffie? Dan kun je ook een zak koffiebonen mee naar huis nemen. 

Van Noordtstraat 26, Amsterdam

10. Koffie ende Koeck

Klein, cute & he-le-maal veganistisch. Koffie ende Koeck in Amsterdam-West is een succesformule op een klein hoekje aan de Haarlemmerweg. Vanuit het café kijk je uit op het Westergasterrein, en kun je genieten van de heerlijkste gebakjes en meer. Zeker een tip!

Haarlemmerweg 175, Amsterdam

Tags

Lees ook

Aanbevolen voor jou