Travel

Jungle-de-luxe in Shangri-La’s Rasa Ria Resort & Spa

‘Where heaven created the setting, we just added the finishing touches …’ trompettert de slogan van Shangri-La’s Rasa Ria Resort & Spa, op het Maleisische eiland Sabah. Het klinkt wellicht wat pretentieus, maar er is geen woord van gelogen: deze plek is de aardse versie van het paradijs.
Reading time 2 minutes

Omgeven door een immens tropisch regenwoud, gelegen tussen twee rivieren in een mangrove en grenzend aan een prachtig ongerept strand op Sabah, daar vind je Shangri-La’s Rasa Ria Resort & Spa. Alles aan dit schitterende oord is even indrukwekkend, van de weelderige, tropische vegetatie tot de kristalheldere zeeën van Pantai Dalit. Neem het eigen natuurreservaat, waar de makaken rondslingeren en tarsiers spelen, de beermarters klauteren, de schubdieren snuffelen en meer dan zestig vogel- en honderd vlindersoorten rondvliegen. Het natuurschoon is zo overweldigend – bijna buitenaards – dat je haast zou vergeten dat het slechts veertig minuten rijden is naar vliegveld Kota Kinabalu.

En dat is meteen de charme van deze plek: hier vind je de ideale combinatie van ruige wildlife en luxueus comfort. Maar niet op een contrasterende manier, eerder aanvullend. Zo is er een ecogolfbaan, de Dalit Bay Golf Course, waar je kunt putten op de sappigste greens die je ooit hebt gezien. Bij het ontwerp van de baan is rekening gehouden met de bestaande contouren van het landschap: de moerassen zijn behouden en worden nog altijd bewoond door otters en hagedissen, terwijl langs de zoetwatermeertjes mangrovebomen zijn geplant en een duurzaam irrigatiesysteem voor de bewatering van de golfbaan zorgt. Minstens zo indrukwekkend is ook het uitzicht op Mount Kinabalu (UNESCO-Werelderfgoed) en de Zuid-Chinese Zee. En dan hebben we het nog niet eens gehad over de fraai ingerichte, luxueuze gastvertrekken van het resort, verdeeld over de Garden Wing en de Ocean Wing. De fraaiste suites hebben ruime balkons met elk een eigen privézwembad. Tot slot, hongerig geworden van een rondje golfen, zwemmen of een trektocht door de jungle? Dan kun je terecht bij een aantal restaurants, waarvan Tepi Laut Makan Street onze favoriet is. Dit openluchtrestaurant is geïnspireerd door traditionele Maleisische eetstalletjes en gaat uit van het live cooking-principe, zodat je precies kunt zien hoe chef Roslan Adnan de lekkerste authentieke gerechten bereidt, zoals rendang, nasi putih en udang sambal.

De hemel op aarde, hadden we dat al gezegd?

Shangri-La’s Rasa Ria Resort, Dalit Bay Golf & Country Club,

Tuaran, Sabah, Maleisië.

www.shangri-la.com

Tags

travel
resort

Lees ook

Aanbevolen voor jou