Travel

Ontdek de mooiste plekjes op aarde met Jessica & Pie

De favoriete hotspots, must-visits en het verlanglijstje van een koppel dat de hele wereld over reist. Jessica Wintz en Pie Aerts steken je gegarandeerd aan met hun reislust.
Reading time 4 minutes
Waar komt jullie wanderlust itch vandaan?

Jess: Dit begon eigenlijk pas tijdens mijn studie ik ging voor 6 maanden naar China voor een stage en gedurende die periode door het hele land reizen. Dit was mijn eerste grote reis buiten Europa. Vanaf dat moment heb ik elke kans gegrepen om nieuwe landen te bezoeken maar desondanks is de verleiding groot om terug te gaan naar China– to where it all began
 

Pie:  Het gebrek aan avontuur en outdoor in Nederland is de reden waarom ik veel weg ben. Ik hou van verhalen en van de complexe culturele diversiteit van de mens. Dat in combinatie met een passie voor het vastleggen van momenten op beeld, zorgt ervoor dat ik veel op reis ben. Na lange reizen is het echter altijd weer heerlijk om terug te keren in de hustle & bustle van de stad. Een perfecte combinatie.

Wat is het mooiste plekje waar je bent geweest?

Jess: Het is al bijna 6 jaar geleden, maar ik kies nog elke keer voor Nieuw Zeeland. Samen met Pie in een camper op roadtrip. De natuur in Nieuw Zeeland is ongelofelijk mooi en untouched. We beklommen gletjers, zwommen met wilde dolfijnen, sprongen uit een vliegtuig, en hebben dagenlang gesurfed. En dat alles in een omtrek van een paar honderd kilometer.

Pie: India. Er is geen plek op aarde zo anders dan dit land. Stoffig, intens, heet en heel erg vreemd. Maar aan de andere kant onwijs gastvrij, warm, vriendelijk en beleefd.

Het is tijdloos maar toch in alle facetten verbonden met het verleden en de toekomst en de manier waarop religies in vrede naast elkaar leven is misschien wel het meest indrukwekkend.

Anyway, cut the crap. Vanaf moment 1 wordt je gegrepen door de kleuren, de geuren, de smaken, de geluiden. Het is totale chaos op straat en elk moment van de dag gebeuren er dingen die je niet begrijpt, of niet wil begrijpen. Je wordt volledig meegesleurd in een achtbaan van wanorde en gekkigheid en dat in een land met by far de beste keuken ter wereld. Kan het beter?

Wat staat bovenaan jullie verlanglijstje om te bezoeken?

Jess: Binnen Europa een korte trip naar Zwitserland. De natuur wordt vaak vergeleken met Nieuw Zeeland, maar dan dichter bij huis. Voor een grotere trip staat Myanmar en Mexico op mijn lijstje.

 

Pie: Een roadtrip door Alaska. Ik ben verslaafd geraakt aan de middernachtzon. Na Zweden, Finland, Noorwegen, IJsland en de Faroer eilanden is het nu de beurt aan Alaska. Voor mij is niets zo inspirerend als licht. In gebieden rond de poolcirkel gaat in de zomer de zon slechts kort onder de horizon of zelfs helemaal niet. Hierdoor duurt deze periode van magisch licht soms wel 6 uur. Dat in combinatie met bergen, fjorden, watervallen, gletsjers en meren en met een tent op je rug, is voor mij ultieme vrijheid.

Wat is je favoriete must-visit?

Jess: Fjorden van Noorwegen! Neem wel een grote zak geld mee.

Pie: Als fotograaf ben je op reis eigenlijk continu op zoek naar de mooiste plekken, de hoogste bergen, het beste licht, de meest fotogenieke gezichten en de mooiste unieke perspectieven. Dat vergt veel tijd en energie. Desondanks probeer ik elke reis 1 plek te zoeken waar ik mijn camera weg kan stoppen om helemaal van het moment te genieten en uit te rusten. Mijn 4 favoriete plekken, en trust me, ze zijn alle 4 ‘heaven on earth’, zijn:

  • Colombia – Consteno Beach surf camp
  • Fillipijnen – Kookoo’s Nest Apo island
  • India – Cozy Nook beach hostel Goa
  • Indonesie – Cocotinos Sekotong beach resort

 

Wil je op de hoogte blijven van de avonturen van dit reislustige koppel? Volg ze dan op Instagram!  

@jesswintz  & @pie_aerts 

Tags

travel

Lees ook

Aanbevolen voor jou