Travel

Hotspot: heerlijk Brits!

In het hart van een van de leukste wijken van Londen vind je het onlangs gerenoveerde Marylebone Hotel. Het heeft klasse en is gemoedelijk, kosmopolitisch, modern, en tegelijkertijd heel erg Brits.
Reading time 2 minutes

Charming, dat is het moderne, elegante Marylebone Hotel in de gelijknamige Londense wijk die al eeuwenlang de reputatie geniet van bruisende smeltkroes van muzikanten, kunstenaars, schrijvers en andere socialites, zoals Charles Dickens, The Beatles en Jimi Hendrix, om er een paar te noemen. Allen woonden op een steenworp afstand van het hotel en sommigen wonen er nog steeds: als je niet oppast loop je zomaar Paul McCartney, Madonna of Cat Stevens tegen het lijf. De Georgiaanse townhouses, flamboyante Victoriaanse panden en grote, witgestuukte Edwardiaanse gebouwen tekenen de imposante straten, waar toch een intiem en trendy dorpsgevoel heerst. En dat in het centrum van Londen!

Die prettig hippe vibe zit ’m waarschijnlijk in de talloze boekwinkeltjes, familiebanketbakkerijen, zondagse boerenmarkt en chique modeboetieks. In het hart van deze eigenzinnige buurt bevindt zich het Marylebone Hotel, wiens interieur en sfeer de chique eigentijdsheid van de wijk reflecteren. Het interieur is meer dan fraai, met kleurrijke designmeubels van lokale ontwerpers, Italiaanse keramiekdetails in de lobby en galerijmuren bekleed met zacht, grijs fluweel. Zowel de cocktailbar met typisch Engelse countryhouse-inrichting (knusse openhaard, leren bankstellen en comfortabele velours fauteuils) als het restaurant nodigen uit om langer te blijven zitten dan de bedoeling was. Genieten van een heel andere orde doe je in de moderne Third Space Health Club, voorzien van een compleet uitgeruste gym, inclusief klimwand, spa en achttien meter lang zwembad.

Conclusie: het Marylebone Hotel is smart, modern, modieus, elegant en toch wars van pretenties. Knap hoe hier verfijnd en gemoedelijk worden gecombineerd. Dat zie je maar zelden.

The Marylebone Hotel,

47 Welbeck St, London, Engeland.

www.doylecollection.com

Lees ook

Aanbevolen voor jou