Travel

Het mooiste hotel van de wereld gaat over vier jaar open

by Christian-Luc Parison, France
08.12.2017
The Raffles Palm Dubai en PALM 360 hebben alles in zich om uit te groeien tot het neusje van de zalm op het gebied van reizen in luxe.

De eerste samenwerking tussen AccorHotels, ’s wereld leider op het gebied van reizen en lifestyle, en Nakheel, een van de meest vooraanstaande property developers in Dubai, PALM360 illustreert het verlangen van beide partners om dit uitzonderlijke project te laten slagen. "Wij kunnen alleen goed samenwerken als we elkaar waarderen", zegt Sébastien Bazin, "dat is de basis van onze samenwerking." Ali Rashid Lootah legt uit dat hij voor AccorHotels en Raffles heeft gekozen, "omdat deze partijen ten volste toegewijd zijn om gasten de beste hospitality ervaring te bieden. Ik ben ervan overtuigd dat zij de beste partners zijn voor dit project."

Een uitzonderlijk project

Het hotel - dat Raffles naam zal dragen - zal 125 kamers en suites tellen, terwijl er 359 high end residenties in de verkoop zullen gaan, waaronder 16 penthouses, elk met een infinity pool, een gym en een bioscoop. De bevoorrechte bewoners kunnen genieten van de diensten van Raffles (maaltijden, concierge, chauffeurs, noem maar op), en krijgen een VVIP status, waaraan een wereldwijd en exclusief benefit-programma is gekoppeld.

Palm 360 (12).jpg
Palm 360 (8).jpg
Palm 360 (6).jpg
Palm 360 (5).jpg
Palm 360 (3).jpg
Restaurants with a view

In lijn met de filosofie van Raffles zullen het hotel en het residentiele complex uitgerust zijn met een aantal goede restaurants, waar men kan genieten van een breed scala aan culinaire geneugten. Twee  restaurants zullen worden gevestigd op het dak, met majestueus uitzicht, terwijl een derde restaurant  wordt ingericht aan het water, tussen het strand en het zwembad.

Seal the deal

Daar zijn groep een bepalende rol speelt in de ontwikkeling van Dubai, verwelkomt Mr. Ali Rashid Lootah de ondertekening van het contract: "Wij willen een sleutelrol spelen bij het implementeren van de visie van de Regering van Dubai door het uitvoeren van unieke en opmerkelijke projecten uit te bouwen. Deze projecten zullen Dubai’s rol als internationale leef-, woon-, werk-, speel- of reisbestemming versterken." Bovendien benadrukt hij dat Palm Jumeirah in record tijd is uitgegroeid tot een van de meest gewilde bestemmingen in de wereld. Lootah gelooft dan ook dat het PALM 360 complex de internationale aantrekkingskracht van het eiland - dat nu al miljoenen bezoekers per jaar ontvangt - nog meer zal versterken. "Wij zijn content met de samenwerking met AccorHotels voor dit opwindende project, dat ons reeds groeiende hotel-portfolio zal verrijken en de meest populaire luxe bestemming zal worden voor reizigers van over de hele wereld", voegt hij toe.

Palm 360 (28).jpg
Palm 360 (27).jpg
Palm 360 (26).jpg
Palm 360 (31).jpg
Sébastien Bazin et Ali Rashid Lootah.jpg
Raffles Luxe

De Nakheel Group is in Dubai bezig met het nastreven van een hotelontwikkelingsprogramma dat 16 vestigingen omvat die uiteindelijk bijna 6000 kamers zullen bieden. De eerste twee hotels zijn vorig jaar al geopend aan de Dragon Mart en de Ibn Battuta Mall, terwijl de andere hotels op dit moment in aanbouw of in ontwikkelingsfase zijn. Het Raffles Palm Dubai en de Raffles PALM 360 residenties zullen worden toegevoegd aan de andere 11 Raffles Hotels & Resorts over de wereld. Na Raffles Seychellen, wordt dit het tweede Raffles beach resort.

"Dit project in samenwerking met Nakheel markeert het begin van een langverwachte uitbreiding van een van onze meest prestigieuze luxe brands ter wereld," aldus Sébastien Bazin, die de uitstekende partnership met Ali Rashid Lootah prijst. "En", zo voegt de CEO van AccorHotels toe, "de constructie van dit prachtige complex zal niet alleen ons portfolio van luxe brands op een van de grootste toeristbestemmingen in de wereld consolideren, maar ook onze commitment aantonen als ontwikkeleaar van onderscheidende hospitality concepten."

Waarom ze Raffles voor dit project hebben uitgekozen? "Omdat Raffles synoniem is aan kwaliteit en legendarisch service combineert met een prachtige setting en de beste faciliteiten", antwoordt Sébastien Bazin. Hij vervolgt, "Deze kwaliteiten hebben het succes van Raffles bezegeld; Raffles Dubai viert haar tiende verjaardag en Raffles Singapore zal spoedig heropenen na een grote renovatie om de 130ste verjaardag te vieren." Bazin is ervan overtuigd dat Raffles The Palm Dubai een van de tien mooiste hotels terwereld zal worden.

We zullen nog vier jaar moeten wachten om te zien of hij gelijk krijgt, maar wij gokken erop dat hij er niet naast zal zitten!

 

-

 

Deel artikel

Tags

Lees ook

Aanbevolen voor jou