Travel

De perfecte uitvalsbasis voor een family-citytrip!

Veel mensen zien het niet snel voor zich, een stedentrip met het hele (jonge) gezin. Alleen de gedachte aan het gesleep met bedjes, flessenwarmers en badjes maakt dat er door het korte citytrip-idee een dikke streep gehaald wordt...
Reading time 4 minutes

Maar dat was vóór Martinhal Family Suites en Resorts zich vestigde in Chiado, het oude centrum midden in bruisend Lissabon.

De sinds 2010 opgerichte kleinschalige hotelketen richt zich speciaal op families die op zoek zijn naar een persoonlijke sfeer, kwaliteit en luxe. Met hun unieke familiehotelconcept biedt Martinhal midden in het bruisende Lissabon een oase van rust voor jong (baby - 15jaar) en oud. Dit unieke concept blijkt zo goed dat het de titel The World First City-Centre Elegant Family Hotel met gemak verdient.

Het stadsresort is gevestigd in een oud 19e eeuws huizenblok en bestaat uit 37 appartementen van verschillende grootte. Met parken, musea, winkels en restaurants op een steenworp afstand is dit een perfect startpunt om de stad te verkennen.

Maar het unique selling point van Martinhal is natuurlijk de KidsClub waarbij het hotel funcioneert als de nanny. Zo kun je er bijvoorbeeld voor kiezen om je kind(je) een paar uur bij volwaardig geschoold personeel onder te brengen, zodat jij en je partner fijn de hort op kunnen. Of wat dacht je van een romantic dinner for two... Tijdens jouw vakantie zorgen zij ervoor dat zowel kids als ouders volop kunnen genieten.

Het hele hotel is ingericht met kleurrijk en modern design ontworpen door interior designer Carole Taylor. De appartementen hebben allemaal een royale zwartgelakte keuken, een of meerdere slaapkamers en zijn zeer compleet. Vanzelfsprekend is alles geheel kindvriendelijk en totaal veilig. Kinderstoelen, krukjes, WC-brilletjes, aan werkelijk alles is gedacht. Het resultaat? Een modern en cool hotel in een clean decor met oog voor de kinderen. 

Het hotel heeft geen volwaardig restaurant, wat ook echt niet nodig is met het enorme culinair aanbod aan restaurants om de hoek. Wel is er de M-Bar, de laagdremplige, hippe koffie- en ontbijtbar van Martinhal met live entertainment, knusse sofa’s, een heuse kinderbar, binnen- en buitenspeelmogelijkheden en een rode vintage BMW, just for playfun.

Martinhal Chiado is een plek waar ouders én kinderen een volwassen plek krijgen.... een win-win situatie zou ik zeggen!

Meer informatie? Ga naar www.martinhal.com

When in Chiado...

In Chiado kijk je je ogen uit aan de rijke cultuur, de mooiste betegelde straatjes en is er van alles te beleven. Hier alvast een paar leuke tips voor jouw citytrip! 

Restaurant Taberna

Vlakbij het hotel is Palacio Chiado, een groot stadspaleis waarin verschillende restaurants zijn ondergebracht, met bovenin een prima sushi restaurant.

Loop de straat van het hotel een eindje af naar beneden en je vindt daar het populaire Taberna, voor heerlijke Portugese tapas en tot heerlijk laat buiten zitten met een mooie Portugese wijn.

Lunchen bij Time Out

Het is vanaf het Martinhal hotel ongeveer 8 minuten wandelen naar het nieuwe Time Out, waar je onmiddelijk de vergelijking maakt met de Amsterdamse Foodhallen. Leuk voor lunch en als je van een levendige drukte houdt.

Shoppen

Wie wil shoppen in Lissabon heeft veel opties. De meeste grote winkelketens bevinden zich in de benedenstad van Lissabon in de wijk Baixa Pombalina. De  bekendste winkelstraat hier is de Rua Augusta, op loopafstand van Martinhal Chiado. Je vindt er de grote internationale winkels maar ook kleine en unieke boutiques. Vanuit Baixa Pombalina kun je met verschillende trappen naar de bovenstad toe. Of ga voor comfort en neem de lift: Elevador de Sta. Justa. Een schitterende 19e eeuwse lift maar… een ticket omhoog is prijzig maar kost  door de lange wachtrij eigenlijk vooral veel tijd! 

Cultuur

Ook is er een fantastisch cultureel aanbod van musea en theaters. Maar een echte must do is toch wel het Calouste Gulbenkian Museum.

Het Museum Calouste Gulbenkian, dat in 1969 open ging, heeft een belangrijke privé-collectie van Calouste Gulbenkian, een Britse zakenman die tijdens zijn leven een indrukwekkende kunstcollectie verzamelde.

Tags

vakantie
lissabon
citytrip
portugal
martinhal

Lees ook

Aanbevolen voor jou