Travel

De nieuwste Antwerpse aanwinst: August

Als culinair orakel Sergio Herman je buurman is, kun je niet anders dan de lat op het allerhoogste niveau leggen. Want hé, wat zullen de buren wel niet denken?
Reading time 1 minutes

Dat moeten de eigenaren van hotel August ongetwijfeld gedacht hebben toen zij met dit gigantische project begonnen. In het voormalig klooster aan de rand van het centrum van Antwerpen, waarin jarenlang augustijnen huisden, lijken de zielen van de oude heren nog steeds de dienst uit te maken. Zij het in een moderne vorm. Maar wees gerust: met de rust en reinheid zit het nog steeds goed.

Architect Vincent Van Duysen heeft werkelijk elk detail van het Antwerpse hotel zorgvuldig uitgewerkt, van het meubilair in de bar en de stopcontacten in de ruime kamers tot de inrichting van de binnentuin. Het resultaat is sereen en minimalistisch, maar ook huiselijk en sfeervol. Het lijkt of de tijd er heeft stilgestaan maar simultaan ook de gewenste vernieuwing heeft plaatsgevonden. Goesting op zijn best. Naast het uitstekende inpandige restaurant, waar Hermans chef Nick Bril het menu samenstelt, lokt ook de luxespa, die je enkel privé kan boeken. Wel zo fijn, want vanuit de sauna duik je zo het buitenzwembad in. Het monastieke leven is lang zo gek nog niet.

Hotel August, Jules Bordetstraat 5, Antwerpen, België.

www.august-antwerp.com

/

Tags

design
hotel
antwerpen

Lees ook

Aanbevolen voor jou