Travel

7 x de hotspots in Rio de Janeiro

Deze stad staat op menig reislijstje toch zeker in de top drie; Rio de Janeiro. Dit zijn 7x dé must do’s in deze unieke wereldstad. Zet die Caipirinha maar vast koud!
Reading time 3 minutes

1. Cristo Redentor X Pão de Açúcar

Oftewel het bekende Christusbeeld en de Suikerbroodberg. Beide plekken geven een prachtig uitzicht en laten je direct zien hoe de natuur is verweven door de stad. Voor de uitkijkpunten is een toegangskaartje nodig en voor de dare devil is een hike richting de top ook mogelijk!

2. Praia de Ipanema

Op de Copa…Copacabana, wie kent het strand niet? Het meest populaire strand en met Oud & Nieuw is dit absoluut the place to be. Maar een ander pareltje is het iets verder gelegen Ipanema strand, waar je ook nog eens een prachtige uitkijk hebt op de Dois Irmãos berg (twee broers). Geniet van vers bereide Caipirinha’s, palmbomen en locals. Vergeet ook zeker niet uit een verse kokosnoot te drinken met je blote voeten in het zand. Een beter gevoel bestaat haast niet!

3. Samba in Pedra do Sal

 

Samba dansen tot je erbij neervalt doe je bij Pedro do Sal! Iedere maandag- en vrijdagavond worden de nauwe straatjes gevuld met sambamuzikanten en dansende mensen. Middenin nauwe straatjes staat de berg waar het om draait die omringd is met kraampjes vol traditionele hapjes. Geen feestje zonder goed eten in Rio!

4. Favela’s

Sommige favela’s in Rio kun je maar beter vermijden. Andere zoals Rocinha, Vidigal en Santa Marta zijn veilig voor toeristen door de aanwezige politie en ze hebben zelfs hostels voor reizigers. Voor een nog veiliger gevoel doe je een tour en leer je ook de inwoners kennen. Net zoals de soms prachtig gekleurde huisjes, de cultuur en de meest authentieke gerechten die je gewoon in een gezellig restaurantje kunt eten. Tip: Bekijk de zonsondergang op de top van de favela Rocinha waar ze een gezellig barretje hebben met regelmatig live Samba muziek.

5. Dois Irmãos / Pedra da Gávea

Een fan van hiken? Dan zit je in Rio helemaal goed! Om en door de stad zijn prachtige bergen die je een onvergetelijk uitzicht over de stad geven. De hike naar de Dois Irmãos (2 uur) kan je prima zonder gids doen en begint op de top van de Rocinha favela. Pedra da Gávea (7 uur) is uitdagender en voor de onervaren hiker wordt een gids aangeraden.

6. Santa Teresa

 

Het oude centrum van Rio de Janeiro bestaat uit nauwe, helle straatjes met een artistieke, historische omgeving. Met het uitgaanscentrum Lapa op loopafstand waar live muziek wordt gespeeld onder The Arches en je een traditionele Feijoada en Moceca de Camarão (overheerlijke garnalenschotel) op iedere hoek van de straat kan eten. You won’t regret it!

7. Zonsondergang op Arporador

Overdag kun je beter op de Copa of Ipanema liggen. Maar ‘s avonds trekken vele locals (en toeristen die het weten) richting het strandje van Arporador. Een romantisch kleedje op een van de rotsen, een drankje in je hand en je bent klaar om te genieten van wat gezegd wordt ‘de mooiste zonsondergang in Rio’.

Aproveite (enjoy)!

Tags

hotspots
travel
rio
brazil

Lees ook

Aanbevolen voor jou