Travel

De 6 hotspots in Dubai volgens Ruba Zai

"Dubai moet je leren kennen om er echt van te houden."
Reading time 4 minutes

Als trouwe Dubai-ganger ga ik al jaren die kant op tijdens de winter. Als in Nederland de temperaturen om en nabij het vriespunt liggen, is het in Dubai rond de 28 graden. Het is van dat heerlijke strandweer waarbij je niet levend verbrandt als je je koele hotel uitstapt. (In tegenstelling tot de zomermaanden, wanneer het bloedheet is). Dit glamour-stadje in de woestijn is een grote trekpleister en dat is niet vreemd: het eten is overal super lekker, de bediening is top, shoppen is on another level en er is meer dan genoeg te doen.

Dubai moet je leren kennen om er echt van te houden. Het klinkt misschien raar maar hoe vaker je ernaar toe gaat, hoe meer je ervan gaat houden. Alles is over de top luxe, maar stiekem daardoor ook wel heel erg leuk. Ik heb een beginner's guide geschreven met de 6 beste hotspots van Dubai die je echt niet mag missen. 

1. Burj Khalifa

De Burj Khalifa is de hoogste wolkenkrabber ter wereld. Dit gebouw is een voorbeeld van hoe over de top Dubai is. Alles moet groter, beter en luxer. De burj is echt de perfecte foto-locatie voor je Dubai-postcards op instagram. Het is prachtig op de achtergrond maar ook als je naar de top gaat (148e verdieping! Hallo, hoogtevrees!) kan je hele mooie foto’s maken. Het is een cliché maar dat maakt het niet minder mooi.

2. Burj Al Arab & JBR

Met 7 sterren is de Burj Al Arab het meest luxe hotel ter wereld. Een high tea kost je al gauw 200 euro p.p. maar dan krijg je wel cupcakes met 24K goud. Zowel van binnen als van buiten is het gebouw echt adembenemend. Vanaf de Jumeirah Beach heb je prachtig uitzicht op de Burj Al Arab. Aan dit strand vind je The Walk, een luxe boulevard met de mooiste auto's waar je zeker even wilt flaneren.

3. Desert Safari

Niet zo lang geleden was Dubai één en al woestijn. Het is bijzonder om te zien dat ze dit alles binnen een paar jaar hebben opgebouwd. Buiten Dubai vind je dus alleen maar woestijn, waar je op ontdekkingstocht kunt gaan! Dit kun je doen met Quadbikes of op een safari. Je komt wilde dieren tegen zoals kamelen en oryxen en de zonsondergang is hier onvoorstelbaar mooi dankzij de rode gloed van het zand. (Heel mooi voor foto's!)

4. The Dubai Mall & Aquarium

Natuurlijk is het grootste winkelcentrum ter wereld in Dubai te vinden. The Dubai Mall is echt een paradijs voor shopaholics. Ik ben hier wel twintig keer geweest en heb nog lang niet alles gezien. Je kunt hier overheerlijk eten, naar de (al even enorme) bioscoop gaan, je laten verwennen in de spa of het giga aquarium bezoeken. Everything is possible!

5. Madinat Jumeirah

Een van mijn persoonlijke favorieten is Madinat Jumeirah. Madinat is een ouderwetse souk in moderne setting. Ik hou niet zo zeer van de kraampjes of winkeltjes hier, maar vooral van de gondola’s die door de souk varen. De perfecte plek om even bij te komen en een heerlijk drankje te doen. Een aantal jaar geleden verbleven we in Jumeirah al Naseem, een hotel bij Madinat Jumeirah en het was geweldig. Je moest hiervoor een bootje pakken om je hotel te bereiken!

6. The Palm

The Palm eiland is letterlijk een eiland in de vorm van een palm. Er is niet veel op de palm te beleven omdat het een woonwijk is - maar je vindt er wel een gigantisch resort (Atlantis). Het hotel beschikt over een strand, allemaal top restaurants en een heel grote wildwaterpark. Zeker een aanrader!

Bonus-tips:

  • Als je in de wintermaanden naar Dubai wilt gaan raad ik aan om tussen 26 december en 2 februari te gaan. Dan kun je naar het Dubai Shopping Festival waar je met veel korting designer items op de kop tikt!
  • Neem de taxi in plaats van de uber - die zijn daar veel goedkoper! 

Tags

hotspots
travel
dubai
ruba-zai

Lees ook

Aanbevolen voor jou