Travel

Cultuurtip: The Dylan Talks

Hotel The Dylan in Amsterdam viert dit jaar zijn 20e verjaardag. En dat gaat niet onopgemerkt voorbij, dankzij een serie bijzondere events: The Dylan Talks.
Reading time 2 minutes
De binnentuin

Vanaf mei vindt dit evenement op elke derde dinsdag van de maand plaats. Cultuur staat op deze events centraal. En dat is niet geheel toevallig. Op de plek waar nu The Dylan staat, stond ooit de eerste, in 1637 door Jacob van Campen gebouwde Stadsschouwburg van Amsterdam. De toegangspoort van het hotel herinnerd hier nog aan. Het beroemde theaterstuk Gijsbrecht van Aemstel beleefde hier zijn première. Een brand verwoestte het gebouw in 1772, maar de poort bleef bewaard. De herinnering aan die rijke historie koestert The Dylan. In 2018 werd hier immers al de langstlopende theatertraditie ter wereld in ere hersteld met de herintroductie van de jaarlijkse opvoering van de Gijsbrecht.

 

De toegangspoort herinnert aan de eerste Stadsschouwburg van Amsterdam

The Dylan Talks worden gehouden in een van de intieme ruimtes of in de sfeervolle binnentuin van The Dylan. Dit kan een klassieke huiskamerconcert zijn of een boekpresentatie van een bekende auteur. Maar ook lezingen met educatieve elementen die raakvlakken hebben met de historie van The Dylan en de locatie waar dit hotel zich bevindt. Met deze Talks is een podium gecreëerd waar Amsterdammers, gasten van het hotel en iedereen die het interessant vindt culinair, maar ook cultureel kan genieten.

De kick-off van The Dylan Talks zal op 20 mei plaatsvinden met een literaire avond waarbij schrijfster Alma Mathijsen in gesprek gaat met schrijfster, essayist en scenarist Hanna Bervoets over haar werk en leven als succesvol auteur. In mei 2019 verschijnt Hanna Bervoets haar nieuwe boek 'Welkom in het Rijk der zieken'. Iedereen die de nodige cultuur wil komen snuiven – of als je gewoon eens wil komen buurten bij The Dylan – weet dus waar hij of zij heen moet de komende maanden.

www.dylanamsterdam.com

Restaurant Vinkeles heeft 1 Michelinster

Tags

amsterdam
hotel
cultuur
dylan-talks

Lees ook

Aanbevolen voor jou