Travel

Citytrip tip: de verborgen parels van Europa

Van grijze, levenloze havensteden tot onontdekte hotspots. Deze 3 Europese steden zijn helemaal opgebloeid.
Reading time 1 minutes

1. Dundee, Schotland
 

Tussen Aberdeen en Angus vind je het plaatsje Dundee. Een van de meest eigentijdse steden van Schotland. Sterker nog, Dundee is benoemd tot City of Design door UNESCO -  je vindt er dan ook veel innovatieve en technologische schoonheden. Ga op ontdekkingstocht en laat je verrassen door de combinatie van pittoreske architectuur en hoogwaardig design.

2. Bilbao, Spanje
 

Ooit was het vooral een industriestad maar tegenwoordig is het een bruisend cultureel centrum. De wedergeboorte van Bilbao is een bijzonder succesverhaal. Grote kunstenaars transformeerden de stad tot een stedelijk kunstwerk. Zo werd het wijndepot hersteld door Philippe Starck, ontwierp de Amerikaanse architect Frank Gehry het indrukwekkende Guggenheim Museum en zette architect Norman Foster er een spectaculair metrostelsel neer . Maar niet alles is strak en nieuw - de oude glorie is ook hersteld. Zo kun je heerlijk dineren aan het Plaza Nueva, en ook schiereiland Zorrozaure is een aanrader

3. Marseille, Frankrijk
 

In het zuiden van Frankrijk vind je Marseille. Tot voor kort prijkte deze stad op geen enkele bucket-list, maar sinds het in 2013 is benoemd tot Culturele Hoofdstad is er een enorm herontwikkelingsproject gestart. En dat heeft z'n vruchten afgeworpen: de grimmige havenstad is veranderd in een culturele hotspot. De oude haven wordt gekenmerkt door Franse eigenzinnigheid en Italiaanse invloeden. De moeite waard!

Tags

Lees ook

Aanbevolen voor jou