Travel

Boekentip: 'Nostalgic Journeys'

Het boek Nostalgic Journeys - Destinations and Adventures from the Golden Age of Travel is op alle fronten een reis door de tijd. Het is eigenlijk één grote hommage aan het reizen zoals dit de afgelopen twee eeuwen veranderd is.
Reading time 1 minutes

Eigenlijk heeft reizen zoals men vroeger deed iets romantisch. En met vroeger bedoelen we dan ten tijde van je ouders. Met je eerste vriend of vriendin in een oud VW-busje toeren of je languit in je economy-stoel laten vliegen, sigaretje in de hand. Dat kon toen allemaal. Dat vliegen toentertijd nog wel wat duurder was en stukken gevaarlijker, laten we gemakshalve maar even achterwege. Het reizen zoals wij het nu kennen, met het oneindige aanbod via internet en prijsvechters, miljoenen plekken ter wereld waar je heen kunt en in januari al boeken voor de zomer, was ooit een utopie. Het moderne toerisme ontstond eigenlijk pas toen er sporen en wegen werden aangelegd. 

/

Vervolgens ging het hard: van het tijdperk van paard en wagen via trans-Atlantische routes tot aan de Oriënt-Express, de Concorde en retourtjes naar tropische eilanden. De wereld zoals wij die anno 2017 kennen is er de afgelopen twee eeuwen enorm veel groter op geworden. Dankzij het boek Nostalgic Journeys reizen we terug in de tijd, toen reizen nog niet bestond uit uren in de rij staan voor de douane en aparte plastic zakjes met deodorant en lenzenvloeistof onnodig waren. Ook al was de realiteit misschien anders, met dit boek droom je in ieder geval heerlijk weg....

Tekst: Paul Jeursen.

www.teneues.com

Tags

Lees ook

Aanbevolen voor jou