Travel

Ski-tip: Stukje hemel in de Franse Alpen

Wie van wintersport houdt, heeft in de Franse Alpen een goede bestemming gevonden. Wil je er behalve skiën en boarden ook warmpjes bij zitten, dan is er Hotel L’Apogée Courchevel de plek bij uitstek.
Reading time 2 minutes

De vergelijking gaat natuurlijk ietwat mank, maar je zou Courchevel het beste kunnen omschrijven als het Saint-Tropez van de Alpen. En dat is niet het enige bijzondere aan dit wintersportgebied. Courchevel is onderdeel van Les Trois Vallées, gelegen in het departement Savoie, dat bestaat uit Courchevel 1300 (Le Praz), Courchevel 1550, Courchevel 1650 (Moriond) en Courchevel 1850. De nummers staan voor de hoogtes in meters. Dankzij de verbondenheid is Courchevel een van de grootste aan elkaar gelinkte skigebieden ter wereld. Voor wie niet wil bezuinigen op de accommodatie kan hier zijn lol op, want aan vijfsterrenhotels geen gebrek in dit luxeoord. Als je toch een keuze moet maken dan is het hooggelegen Hotel L’Apogée Courchevel, boven op de plek waar zich ooit een Olympische skischans bevond, een schot in de roos.

 

 

Geparfumeerde skischoenen

De voorzieningen zijn bijna even luxueus als het hotel. De prima pistes – over een afstand van zo’n 600 kilometer – zijn verbonden dankzij een netwerk van 172 skiliften. Om de gasten zo goed mogelijk voor te bereiden op een dagje wintersport, heeft het hotel een eigen ski in-, ski out-service. Zo staan de ski’s klaar voor wie na het ontbijt de piste op wil en is er ook een aparte ski room waar professionals de gasten kunnen helpen met het materiaal. Na een dag wintersporten lever je hier je spullen in en de volgende ochtend staat alles schoon en geparfumeerd – jazeker: je schoenen krijgen een opfrisbeurt – klaar voor de volgende skisessie. Voor het broodnodige relaxen zijn 55 luxekamers en -suites voorhanden. De mogelijkheid bestaat zelfs om het vijf verdiepingen tellende privéchalet L’Amarante te huren dat naast het hotel ligt. Hotel L’Apogée Courchevel heeft twee restaurants, een bar met allure, een cigar room en een luxe Sisley-spa waar je jezelf fors onder handen kunt laten nemen. Zo kun je de volgende dag weer fris de piste op. Wil je wat anders doen? Maak dan een trip met sledehonden of vlieg met een privépiloot in een scenic tour tussen de Alpen door.

/

L’Apogée Courchevel, Jardin Alpin, Courchevel, Frankrijk.

Tekst: Paul Jeursen

WWW.LAPOGEECOURCHEVEL.COM

Tags

courchevel
vakantie
travel
wintersport
luxe
l'apogée
alpen
skien
ontspannen
frankrijk

Lees ook

Aanbevolen voor jou