Travel

7x beste spots in Tokyo

Het verre Oosten, the land of the rising sun, geboorteland van sushi: Japan. Alles wat ze zeggen en wat wij op tv zien is waar, van het lekkere eten tot de drukte in de metro’s en van de bizarre mode tot de gekke karaokebars.
Reading time 4 minutes

Met name in Tokio zijn deze dingen de gewoonste zaak, waardoor je het idee alsof je in een buitenaardse stad rondloopt. En deze 7 plekken moet je zeker bezoeken!

Shibuya

Waarschijnlijk het drukste gedeelte van de stad, met het bekende kruispunt waar iedereen zigzaggend overheen loopt.

 

 

Daikanyama

Een opkomende wijk in het zuiden van Tokio waar veel modemerken zich zijn gaan vestigen. Zo hebben Denham, A.P.C. en Issey Miyake hier flagship stores. De wijk staat ook bekend om haar denimwinkels waar ze traditionele kleding met Japanse denimstoffen verkopen.

 

Tempels

De stad heeft heel veel tempels en hieronder de grootste van de stad. De tempel staat in het midden van een authentiek dorpje en fungeert als markt waar je onder andere traditionele souvenirs kunt kopen.

 

Park Hyatt Tokyo

Iedereen die de film Lost in Translation van Sofia Coppola heeft gezien kent de scène waarin Bill Murray en Scarlett Johansson een moment deelden in de bar van dit beroemde hotel. Fans van de film moeten hier zeker een klein drankje doen.

 

COMME des GARÇONS

Je hebt pas echt in Tokio geshopt als je met een tasje de COMME des GARÇON-winkel in de wijk Aoyama uitloopt. Deze flagship store brengt de winkelbeleving zoals Rei Kawakubo het graag ziet. Je zult door de hele stad CDG-winkels zien, maar deze is echt wel het mooiste. Leuk detail: Japanse merken zijn in Japan stukken goedkoper dan bij ons in het westen, dus ook COMME des GARÇONS.

 

Harajuku

Deze gezellige wijk in oost-Tokio staat bekend om de gekke, op manga gebaseerde, kledingstijl. De Harajuku-mensen kleedden zich buitenaards en gedroegen zich naar hun act, inclusief gekke stemmetjes en verbouwde gezichten. Inmiddels is de trend overgewaaid en zie je sporadisch nog een Harajuku girl. Maar de kleine winkeltjes met de meest unieke kledingstukken zitten er nog steeds.

 

Onibus Coffee

Japanners hebben een voorliefde voor koffie. Om dit te ondervinden ga je op zoek naar Onibus Coffee, welke verstopt zitten in de zijstraten van de grote wijken.

 

Wil jij binnenkort naar Tokio? Tip: Cathay Pacific en mocht je tijd hebben, blijf dan een dag of twee in Hong Kong tijdens de overstap.

/

Tags

hotspots
travel
tokio
tokyo

Lees ook

Aanbevolen voor jou