Travel

6 x de hotspots in New York van Queen of Jetlags

Noor de Groot, ofwel Queen of Jetlags, heeft in haar leven al heel wat afgereisd. Speciaal voor L’OFFICIEL licht ze haar favoriete bestemmingen toe. Deze keer: New York City.
Reading time 2 minutes

 

The City of Dreams! New York is een inspirerende stad vanwege de cultuur, restaurants, musea en vooral de mensen. The Big Apple werkt namelijk als een magneet op dromers en gelukzoekers. Niets leukers dan in een hip koffietentje een gesprek aanknopen met een random New Yorker over wat hem of haar naar deze stad heeft gebracht.

Mijn tip is dan ook: ga naar leuke wijken zoals Soho en Williamsburg, bestel ergens een koffie en laat je inspireren door de mooie verhalen van de New Yorkers

1. Ritz-Carlton

Een high tea in het Ritz-Carlton is altijd een goed idee. De locatie is prachtig, de sandwiches en desserts zijn heerlijk en iedereen ziet er fashionable uit. Aanrader!

www.ritzcarlton.com

2. Sunday Market Brooklyn

De Sunday Market in Williamsburg (Brooklyn) is gelegen aan de rand van de East River, met een mooi uitzicht op East Side Manhattan. Je kunt er heerlijk struinen tussen de leuke vintagekleding en tweedehandsspullen. Hier vind je zeker een mooi souvenir aan NYC!

3. Seamore's

Dit leuke eettentje ligt in Nolita, een van de leukste wijken van Manhattan. De sfeer is heel laid-back en je kunt hier genieten van de lekkerste visgerechten. Er is ook een Seamore’s-vestiging in Chelsea.


www.seamores.com

4. Ramen

Als je naar New York City gaat is een goede ramenmaaltijd verplichte kost. Alle New Yorkers zijn er dol op. Voor de beste ramen-experience moet je naar Ichiran Ramen in Brooklyn of naar Momofuku. Met een beetje geluk ontmoet je daar David Chang himself!

En.ichiran.com

5. Whitney

Het Whitney is misschien iets minder bekend maar daardoor zeker niet minder interessant. Het door socialite Gertrude Vanderbilt Whitney opgerichte museum focust zich op Amerikaanse kunst uit de 20ste en 21ste eeuw en biedt goede tentoonstellingen voor kinderen.

6. MOMA

Mijn favoriete museum is het Museum of Modern Art. Wanneer je ook gaat, er staat altijd wel een leuke en inspirerende expo op de agenda.


www.moma.org

Tags

new-york
queen-of-jetlags
holidays
noor-de-groot
reizen
citytrip
queenofjetlags

Lees ook

Aanbevolen voor jou