Travel

5x wat te doen in Brussel

Zin in een citytrip? Breng eens een bezoek aan de Belgische buren. Ontdek de bruisende stad Brussel vol hippe lunchtentjes, street art en gave musea. Om je alvast op weg te helpen zijn hier vijf aanraders voor geslaagd weekendje weg.
Reading time 2 minutes
Cup 28

Er zijn een heleboel leuke ontbijt- en lunchplekken in Brussel. Een tip: Cup28. Wordt lekker wakker geschud met een goede kop koffie in combinatie met een typisch Belgische waffel. 

Baljuwstraat 34, 1000 Brussel

 

The Bauhaus #itsalldesign in ADAM

Deze tentoonstelling laat op volledige wijze zien hoe de Bauhaus-stroming is ontstaan en wat het gedachtegoed is achter de - tot op heden - populaire minimalistische designs.

Deze Duitse beweging zette zich na de Eerste Wereldoorlog af tegen het klassieke; weg met krulletjes. prulletjes en overbodige decoratie. Spullen moeten functioneel zijn en een reden hebben om te bestaan. Daarbij moet het lang mee gaan, betaalbaar zijn, maar ook gewoon mooi zijn om naar te kijken.

Hoe zich dit vertaalt in objecten, meubels, kinderspelletjes, servies en nog veel meer kun je zien in ADAM, Brussels Design Museum.

Vergeet tijdens je bezoek niet de Hugo Boss-hoek in deze tentoonstelling. Hierin komt goed naar voren welke invloed de Bauhausbeweging tegenwoordig heeft. Je ziet hoe Jason Wu (creative director van Hugo Boss Womenswear) het vroege Bauhaus als inspiratie gebruikte voor zijn collecties en dit verweefde in de prints.

Belgiëplein 1, 1020 Brussel

Maison Pierre Marcolini

Chocoladeliefhebbers opgelet: Maison Pierre Marcolini is de hemel op aarde. Je vindt hier unieke combinaties en bijzondere chocolade. Deze Haute Chocolatier is zeker een bezoekje waard! 

Pierre Marcolini is op meerdere adressen te vinden, kijk hier voor een winkel in de buurt. 

9 Hotel Central

Een goede nachtrust is het halve werk, verblijf daarom in het 9 Hotel Central. Na een hele dag Brussel te hebben ontdekt kom je hier tot rust en kan je er de volgende dag weer vol tegenaan. 

Rue des Colonies 10 - 1000 Brussel

Museum voor Kunst en Kant

Brussel heeft een tal van toffe musea om te bezoeken. Zo zijn er de bekende Musee des Beaux-Arts d'Ixelles en het Koninklijke Musea voor Schone Kunsten van België. Maar wil je eens iets anders? Bezoek dan het Museum voor Kostuum en Kant en duik in de modegeschiedenis!

Violetstraat 12, 1000 Brussel

Tags

brussel

Lees ook

Aanbevolen voor jou