Travel

4 x opladen in luxe

Detoxen aan de oever van het Meer van Genève, een yogaoord in Vietnam, een beauty-‘getaway’ naar IJsland of een wellnessweekend in Normandië. Vier manieren om kwiek als een hoentje de zomer in te gaan.
Reading time 2 minutes

1. Scandinavische beautyrituelen in IJsland
Ontsnappen aan je dagelijkse beslommeringen en sleur doe je in IJsland. Wie dan ook nog verblijft in het ION Luxury Adventure Hotel kan helemaal zijn geluk niet op. Dit hotel midden in de natuur, gelegen op een uur rijden van Reykjavik, is een regelrechte designparel. Je kunt er terecht voor verschillende traditionele Scandinavische schoonheidsbehandelingen met lokale kruiden en op maat gemaakte geo thermale kuren in de natuurlijke zwavelbaden. 

www.ioniceland.is

2. Detoxen aan het meer van Geneve
La Résèrve is gelegen in het hart van een prachtige, elegante landschapstuin, vlakbij het Meer van Genève. Het hotel met Afrikaanse lodgeachtige designelementen heeft zowel binnen- als buitenbaden en een immense wellnessruimte. Deze biedt gepersonaliseerde behandelingen die zijn ontworpen rondom drie pijlers: ontspanning, sport en voeding. Op het programma staan de nodige massages, scrubs en wrappings, maar ook een gezondheidscheck, een voedingsdeskundige en sportsessies onder leiding van een personal trainer.

www.lareserve.ch

3. Yogalessen in Vietnam
Een luxehotel op het schiereiland Nha Trang in Vietnam dat uitsluitend per boot bereikbaar is: een beter oord om in alle rust en schoonheid aan je yoga-skills te werken is nauwelijks denkbaar. De individuele villa’s van Six Senses zijn uitgerust met privézwembaden en ademen de exotische elementen van ‘een Robinson’. Op deze plek worden drie verschillende yoga-retreats aangeboden, elk begeleid door pro’s in de betreffende disciplines. Voor een complete ervaring kun je in dit yogaparadijs genieten van een honderd procent biologische keuken.

www.sixsenses.com

4. Kuren in Normandie
Aan een van de beroemdste stranden van Normandië, in Trouville, bevindt zich het even klassieke als statige Les Cures Marines Hotel. Dit hotel uit 1912 is recent onder handen genomen door binnenhuisarchitect Jean-Philippe Nuel. Naast luxueuze behandelingen met producten van Gemology en Filorga kun je in de thalasso-ruimtes genieten van hydromasserende zeebaden, uiteenlopende scrubbehandelingen en wrappings met algen. Voor wie liever op een actievere manier aan zijn of haar lichaam werkt is dit de ideale plek voor lange, verkwikkende strandwandelingen langs de kustlijn of aquafitness in het zwembad. 

www.lescuresmarines.com

Foto: Courtesy Eduard Planting Gallery (Actrice Faye Dunaway in het Beverly Hills Hotel in Los Angeles op 29 maart 1977, de ochtend na het winnen van de oscar voor beste vrouwelijke hoofdrol in de film Network.)

Tags

detox
travel
resort
opladen

Lees ook

Aanbevolen voor jou