Travel

4x architectonische hoogstandjes midden in de natuur

Een omzwerving van Zweden via Brazilië tot Canada illustreren de onbedwingbare behoefte om onze hedendaagse levensstijl opnieuw te verbinden met de wilde ziel van de natuur.
Reading time 2 minutes

Ver in het hoge noorden van Zweden verheft The 7th Room van het Treehotel in Lapland zich tussen de takken van talloze pijnbomen, op tien meter hoogte. Het hotel is ontworpen door de Noorse studio Snøhetta, gespecialiseerd in geïntegreerd ontwerp van architectuur en landschap. De grote ramen bieden een adembenemend uitzicht: een spectaculair continuüm tussen binnen en buiten. 

Binnen is The 7th Room, die plaats biedt aan vijf personen, gesitueerd op twee niveaus, met essen vloeren en meubels van gerenommeerde Scandinavische designmerken. Met dit project wil Snøhetta mensen dichter bij de natuur brengen door binnen en buiten te verenigen en te genieten van het spektakel van de magische Laplandse nachten: de sterrenhemel en het noorderlicht.

Diep in de bossen van Quebec, Canada, ligt FAHOUSE, ontworpen door Jean Verville. De architect raakte geïnspireerd door de bijzondere vorm van huisjes uit een sprookjesbos. Hij speelde in op het contrast tussen de matte houten oppervlakken die het exterieur vormen en het licht, dat door het dichte bladerdek van de constante vegetatie valt.

‘We hebben traditionele cottages vertaald naar de wereld van zowel volwassenen als kinderen en ze in een nieuwe omgeving geplaatst’, legt Verville uit.

Als je een door Frank Lloyd Wright ontworpen huis wilt kopen heb je hele diepe zakken nodig, maar je kunt in deze drie huizen ook ‘gewoon’ een kamer boeken. Aangezien de huizen redelijk old school zijn, ga je wel echt terug in de tijd. Maar hoe tof is het om à la Don Draper in zo’n oude designfauteuil te relaxen met een Old Fashioned in je hand?

Duizenden kilometers verderop, in de Braziliaanse jungle, staat een penthouse in een liefdevolle omhelzing met het groen. Deze droom is gerealiseerd door Studio Mk27 uit São Paulo. Het betonnen gebouw werd geplaatst langs een weelderige heuvelrug om het daglicht aan zoveel mogelijk zijden te kunnen vangen.

Het grote terras met houten betimmering biedt de bewoners een grandioos uitzicht op de zee tot zover het oog reikt, terwijl ze in de infinity pool kunnen zwemmen boven een oceaan van palmbomen en de andere tropische vegetatie, verborgen voor de nieuwsgierige blikken van buitenstaanders, op die van wat brutale vogels na.

Tekst: Enrico Zilli

Tags

hommes
architectuur

Lees ook

Aanbevolen voor jou