Travel

4x kunst-hotspots in Parijs die je niet mag missen

Het is de stad van de liefde, maar ook zéker die van de kunst.
Reading time 2 minutes

Oh Parijs.... Deze oase van kunst met haar verfijnde keuken is een feest voor je zintuigen. Vooral in 2019 transformeert de stad opnieuw tot een kunst-walhalla. Dit zijn de must-sees van dit jaar, zet jij ze in je agenda?

1. Picasso-collectie

Nog enkele dagen kun je de 'Picasso. Chefs-d’œuvre!' expo bezoeken in het Musée National Picasso. De collectie omvat de grootste meesterwerken en biedt een exclusief kijkje in het leven van de grote Spaanse kunstenaar. Ook leuk: het museum is gelegen in de wijk Le Marais dat zeker het verkennen waard is na een middagje kunst kijken.

5, Rue de Torigny 

2. La Grande Épicerie de Paris

Als je in Parijs bent, moet je minstens één keer La Grande Épicerie de Paris bezoeken. Hier kun je de hele ochtend of middag verdwalen tussen verschillende eetkraampjes en vind je bijzondere etenswaren uit de Franse keuken om de heerlijkste feestmalen mee op tafel te zetten. 

80, Rue de Passy

3. Les Caves du Louvre

De kelders van het Louvre verhullen culinaire geheimen. Wist je bijvoorbeeld dat er op die plek een wijnkelder is uit de 18e eeuw van maar liefst 600m2 (!) groot? Deze wijnkelder is bedoeld om je zintuigen te prikkelen met verschillende wijnen. Doe mee met een wijnproeverij of produceer je eigen wijn. 


52, Rue de l'Arbre Sec

4. Impressionisme met Monet

Tot en met 10 februari kun je in het Marmottan Monet Museum zestig exclusieve werken vinden uit privécollecties. Denk hierbij aan de imperssionistische kunstwerken van onder anderen Monet, Degas, Caillebotte, Renoir, Rodin, Van Gogh en Gauguin. Dit zijn werken die maar zelden getoond worden aan het publiek - grijp je kans!

2, Rue Louis Boilly

Tags

kunst
hotspots
parijs
cultuur
2019

Lees ook

Aanbevolen voor jou